vr 18 september 2020 - 20:30 uur

Alex Roeka

RAUWE GENADE

Geweest Prijzen & locatie
  • € 20,75 Zitplaats
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Cabaret en kleinkunst vr 18 september 2020 - 20:30 uur

Alex Roeka

RAUWE GENADE

Deze voorstelling stond op 16 april 2020 Kleine Zaal en is verplaatst naar 18 september 2020 Grote Zaal.
Kaartkopers hebben op 23 juni 2020 via mail bericht van ons ontvangen.


Na ruim 40 jaar in steden te hebben gewoond, trekt zanger Alex Roeka zich door omstandigheden gedwongen terug in een Zeeuws dorp. Gevraagd en ongevraagd komen familie, vrienden, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun verhalen, herinneringen, vragen, verwijten, hun vreemde gedachtespinsels, ideeën en plannen.

Ondertussen stevig gebruik makend van de ijskast. Deze combinatie van landelijke rust en menselijk rumoer is blijkbaar een goede voedingsbodem voor het schrijven, want na een korte hapering in het creatieve proces vliegen de liedjes en verhalen er bij Roeka weer de een na de ander uit. Meer dan genoeg voor een nieuw theaterprogramma.

Zo maak je een perfecte avond en trek je overal in het land volle zalen. Alex Roeka is Alex Roeka, onmiddellijk herkenbaar, en tekstueel misschien wel de beste van allemaal. Ga dat zien, hoor hem aan.

Dagblad van het Noorden

Zijn kracht is de prachtig poëtische taal die meestal eenvoudige woorden bevat die een diepe gedachtewereld vertolken...zijn zang is zeer gedreven en op een fijne wijze emotioneel geladen... Zijn ongepolijste karakter en presentatie maken hem al jarenlang een uiterst innemend performer. Reyer Zwart op gitaar en soms op piano en drummer Jeroen Kleijn excelleren, waarbij ze dienstbaar zijn aan het lied. Elke noot is raak en wordt met toewijding gespeeld.

Scènes.nu

Een van de sterkste maar evengoed meest breekbare liedjesschrijvers van de lage landen.

Willem Jongeneelen in Oor
Alex Roeka RAUWE GENADE
Geweest