di 13 september 2022 - 14:00 uur

Annegreet van Bergen – Schrijvers in het theater

Het Goede Leven

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 17,75 Prijs
  • € 17,75 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Literair di 13 september 2022 - 14:00 uur

Annegreet van Bergen – Schrijvers in het theater

Het Goede Leven

Annegreet van Bergen, vooral bekend van haar bestseller Gouden jaren, komt vertellen over haar nieuwe succesboek Het goede leven, een lezing in de reeks UitopdeDag

Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Hierdoor is ons dagelijks leven onherkenbaar veranderd. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welk kind spaart tegenwoordig nog sigarenbandjes?

En: welke vrouw wordt nog ontslagen als ze gaat trouwen? Annegreet besteedt extra veel aandacht aan de ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat juist de afgelopen jaren de emancipatie van vrouwen zo’n vlucht heeft kunnen nemen.

Hierover, en over nog veel meer gaat het verhaal van Annegreet van Bergen, dat extra boeiend is dankzij de ‘lichtbeelden’ die zij tijdens haar lezing vertoont.

Annegreet van Bergen werkte als journaliste o.m. voor de Volkskrant en Elsevier. Na Gouden jaren (2014) en Het goede leven (2018) verscheen in 2019 een bundel columns van haar hand onder de titel Een (ongewone) geschiedenis van doodgewone dingen. Eerder publiceerde zij het autobiografische De lessen van burn-out (2000) en het eveneens op eigen ervaringen gebaseerde Mijn moeder wilde dood (2010).

 

Annegreet van Bergen – Schrijvers in het theater Het Goede Leven
Koop tickets