wo 23 maart 2022 - 20:30 uur

Black Sheep Can Fly

A Seat at the Table

Geweest Prijzen & locatie
  • € 21,00 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel wo 23 maart 2022 - 20:30 uur

Black Sheep Can Fly

A Seat at the Table

“Urgent en belangrijk theater over alledaags racisme.” Parool
★★★★★ NRC ★★★★ Volkskrant ★★★★ Scenes
🏆  Winnaar Beste Nederlandstalige Theatertekst 2019 🏆 Nominatie BNG bankprijs 2019 🏆 Top vijf ‘beste grote zaal productie’ Theaterfestival 2019

In 2019 beleefde A Seat at the Table een succesvolle theatertournee met uitverkochte zalen. Vanaf 2022 brengt Black Sheep Can Fly deze actuele en urgente voorstelling terug in de theaters in de strijd tegen alledaags racisme en uitsluiting.

De voorstelling is gebaseerd op eigen ervaringen met racisme. Ervaringen die soms zo absurd zijn, dat het lachwekkend is. Het sluipende en vaak onbewuste racisme, goedbedoeld of niet, zorgt ervoor dat er continu onderscheid wordt gemaakt op basis van uiterlijk en dat er keer op keer op keer wordt benadrukt dat je anders bent.

Theatermakers Saman Amini en Nima Mohaghegh maakten A Seat at the Table samen met acteurs en mede-makers Werner Kolf, Yannick Jozefzoon, Ward Kerremans en Arie de Mol. In 2022 wordt Saman Amini op het toneel vergezeld door een nieuwe cast, bestaande uit actrice Quiah Shilue en acteurs Alwin Pulinckx en Anton de Bies.

 

“De kracht van deze voorstelling zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren.”

NRC

“Pijnlijke, actuele voorbeelden van alledaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard.”-

De Volkskrant

“A Seat at the Table neemt het publiek moeiteloos mee in een complex onderwerp maar verraadt de ernst van het thema nooit.”

De Groene Amsterdammer

“De spelers maken theater op zijn krachtigst en kwetsbaarst. Het levert uiterst urgent en belangrijk theater op.”-

Parool
Black Sheep Can Fly A Seat at the Table
Geweest