zo 4 juli 2021 - 20:30 uur

BNNVARA Leids Cabaret Festival

Finalistentour

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 19,75 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Cabaret en kleinkunst zo 4 juli 2021 - 20:30 uur

BNNVARA Leids Cabaret Festival

Finalistentour

Deze voorstelling stond op 15 april 2020 en is verplaatst naar 8 april 2021. Ticketkopers hebben op 30 juni 2020 via mail bericht van ons ontvangen.
Verplaatst van 8/9 april 2021 naar 20 juni 2021. Ticketkopers hebben op 6 april 2021 per mail bericht van ons ontvangen.
Deze voorstelling is verplaatst van 20 juni naar 4 juli 2021. Ticketkopers hebben bericht ontvangen op 31 mei 2021. 


De winnaar van het 42ste BNN Vara Leids Cabaretfestival-  Studentenprijs, Publieksprijs én Juryprijs –  is Lisa Ostermann.

Lisa Ostermann had vanaf seconde 1 iedereen in de ban. Ze was creatief met taal, zang, rap, dans, humor en zelfs haar haar. Elke zin, elke blik, elk gebaar zat op de juiste plaats. Lisa bespeelde haar publiek perfect en kwam zo moeiteloos weg met de schijnbaar bruuske overgangen tussen muziek en gesproken woord. De grappen die daarbij hoorden waren scherp en nieuw. Het was een excellente voorstelling, met een mooie spanningsboog, perfect evenwichtig en afgerond. Het spelplezier spatte eraf. De jury kijkt reikhalzend uit naar haar eerste voorstelling.

Finalist Thjum Arts; Niemand speelde zo behendig en intelligent met onze verwachtingspatronen. Thjum gunde ons die tijd om te bevatten wat hij zei en laste daarvoor perfect getimede stiltes in. Precies zoals de titel van zijn voorstelling belooft en suggereert dus: Stilte zoekt luisteraar. 

Finalist De Vriendendienst; Wie wil weten hoe het eraan toegaat in het hoofd van iemand met adhd moet naar De Vriendendienst gaan kijken. Yuri Disseldorp weet wat ritalin doet met je brein maar vooral wat het verhindert en omfloerst. Hij laat zijn adhd liever de vrije loop, de drang om te entertainen zoals hij zelf zegt.

Lees hier het verslag van de vakjury


 

Finalisten | foto: Elspeth de Jong
Lisa Ostermann | foto: Elspeth de Jong

Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt.

Sinds 1978 is het BNNVARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2020 het land in met de Finalistentour waarin zij de finaleavond integraal over doen. Mis hun eerste optredens niet!

  • Vorige finalisten (waarbij o.a. Jury- en Publiekswinnaars): 2019: Jasper van der Veen | 2018: Farbod Moghaddam & Kasper van der Laan | 2016: Martijn Kardol | 2015: Thijs van de Meeberg | 2014: Tim Fransen | 2013: De Partizanen.
BNNVARA Leids Cabaret Festival Finalistentour
Koop tickets