za 19 februari 2022 - 20:30 uur

Daniël Boissevain

De Schuldige

Geweest Prijzen & locatie
  • € 21,75 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel za 19 februari 2022 - 20:30 uur

Daniël Boissevain

De Schuldige

De voorstelling is verplaatst van 3 dec 2021  naar zaterdag 19 februari 2022. Ticketkopers hebben op 30 nov 2021 bericht ontvangen per mail.


De Schuldige is een de bloedstollende theaterthriller naar de gelijknamige film met Daniel Boissevain in de hoofdrol.

Politieman Oscar Holm (Daniël Boissevain) beantwoordt verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen.  Hij is daar tijdelijk tewerkgesteld in afwachting van de rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen. Wanneer Ellen, een jonge verwarde vrouw, hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt hij direct in actie. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking begint Oscar een race tegen de klok om haar te redden.

De Schuldige is behalve een spannende reddingspoging ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen. Op ingenieuze wijze bevraagt De Schuldige  ons beeld van goed en kwaad.

  • De film Den Skyldige (2018) is internationaal bewierookt. Hij won zowel de publieksprijs als de prijs van de jongerenjury op het Internationaal Film Festival Rotterdam 2018. De Nederlandse filmrecensenten onthaalden de film op een sterrenregen.

"Een zenuwslopend ontvoeringsdrama. Deze thriller heeft een maximale impact […] sterke plotwendingen."

de Volkskrant

"Spannend stemmenspel op leven en dood. Al biedt De Schuldige ogenschijnlijk een snel te doorgronden verhaal, na afloop dringen zich intrigerende vragen op naar wat schuld is als goede bedoelingen de inzet blijken om kwaad te voorkomen, en daardoor nog meer kwaad oproepen."

Theaterkrant

"Deze voorstelling neemt je onverbiddelijk mee. Ze kluistert je aan je stoel. Bezorgt je rillingen en kippenvel."

Dagblad van het Noorden
Daniël Boissevain De Schuldige
Geweest