za 28 november 2020 - 20:30 uur

De Andersons

Een mooiere wereld

Geweest Prijzen & locatie
  • € 18,25 Zitplaats
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Cabaret en kleinkunst za 28 november 2020 - 20:30 uur

De Andersons

Een mooiere wereld

Op haar zestigste klom Astrid Lindgren voor het oog van de camera in een boom, terwijl ze riep: “Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen.”
Volwassenen denken vaak dat vroeger alles beter was, omdat ze toen nog keken als kind: onbevangen, zonder vooroordeel, voordat groepsdruk en faalangst bezit van ze namen. Het leven was een spel. De kunst is zo te blijven leven en zo te blijven kijken. Maar hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s?
Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar antwoorden die ons allemaal aangaan. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren. De schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten.

  • Het Zweeds-Nederlandse duo De Andersons (Anna Ågren en Roel Dullaart )maakten eerder een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach.
  • Script en dramaturgie: Sjoerd Kuyper (zes Zilveren Griffels en een Gouden Griffel voor ‘Robin en God’, een Gouden Kalf voor ‘Het zakmes’ en voor zijn gehele oeuvre de Theo Thijssenprijs
  • Muziek: Roel Dullaart

“Dit luisterrijke duo zingt de sterren van de hemel met hun liederen en verhalen.”

Hanneke Groenteman

“Een buiging en warme omhelzing voor De Andersons … en ze nou nooit meer vergeten.”

Dieuwertje Blok
De Andersons Een mooiere wereld
Geweest