za 2 april 2022 - 20:30 uur

De Dansers en Theater Strahl Berlin

Hold your horses (14+)

Geweest Prijzen & locatie
  • € 17,50 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Dans za 2 april 2022 - 20:30 uur

De Dansers en Theater Strahl Berlin

Hold your horses (14+)

Hold Your Horses is een dansconcert over het verlangen naar houvast.

De Dansers vertellen hun verhaal met twaalf handen, inclusief bijbehorende lijven, en een paar gitaren. We zien handen vastpakken, misgrijpen, aanraken, opstijgen, neervallen en aan gitaarsnaren plukken. We zien mensen, soms dichtbij elkaar, soms eindeloos ver verwijderd. We zien niet de grillige wereld waar we geen grip op krijgen. We voelen hem wel door onze vingers glippen.

Hold Your Horses kent een spectaculaire, acrobatische bewegingstaal, maar raakt nooit de menselijke sensitiviteit kwijt. Als één lichaam bewegen de dansers in een onafgebroken flow, voortgestuwd door de live muziek van Guy Corneille.

  • De Dansers maken Hold Your Horses in internationale coproductie met het Duitse gezelschap Theater Strahl Berlin. Samen duiken ze in het verlangen naar houvast, in een tijdsgewricht waarin de wereld steeds minder tastbaar wordt. De krachten die ons leven vormen zijn te groot en complex om de vinger op te leggen; het dagelijks leven vindt steeds meer in de virtuele wereld plaats; en onzichtbaar gevaar dwingt ons steeds vaker om afstand te nemen van menselijke aanraking en nabijheid.

"Zoals altijd bij de onweerstaanbare dansconcerten van De Dansers uit Utrecht begint de sfeer speels en ongedwongen. Gaandeweg sluipt er een noodkreet in, de angst om de grip te verliezen"

de Volkskrant

"Als het tempo wordt opgevoerd en het ritme strakker is Hold Your Horses moeilijk te weerstaan, voor volwassenen net zo goed als voor kinderen"

NRC
De Dansers en Theater Strahl Berlin Hold your horses (14+)
Geweest