za 25 maart 2023 - 20:30 uur

De zus van Frida Kahlo

Muziekensemble Seasession | Servaes Nelissen | Pieter Kramer

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 20,00 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Theaterconcert za 25 maart 2023 - 20:30 uur

De zus van Frida Kahlo

Muziekensemble Seasession | Servaes Nelissen | Pieter Kramer

Muziekensemble Seasession, theatermaker Servaes Nelissen en Marijn van der Jagt maken deze bruisende muziektheatervoorstelling. Met opwindende live-muziek door een negenkoppig orkest, een excentrieke dirigent die voor wonderlijke gebeurtenissen zorgt en een bonte verzameling poppenfiguren.
De makers lieten zich volop inspireren door de rijkdom van de Mexicaanse cultuur: de fantastische muziek van Mexicaanse componisten, het werk van beroemde Mexicaanse kunstenaars, de kleurrijke folklore en de Dia de los Muertos, het Mexicaanse dodenfeest. Want in Mexico zijn de mensen niet bang voor de doden: het zijn geliefden waarvoor elk jaar weer een groot feest wordt georganiseerd.

‘De zus van Frida Kahlo’ is een mozaïekvertelling over een muziekensemble en hun radicale, bevlogen bandleider, gespeeld door Servaes Nelissen. Op zoek naar zijn Mexicaanse roots neemt hij het ensemble en het publiek op sleeptouw in zijn enorme verbeeldingskracht. Hij brengt Frida Kahlo en pianola-componist Conlon Nancarrow weer tot leven, we zien zijn gedroomde trip naar Mexico en zijn reis naar het hiernamaals.

Een bonte variété-voorstelling vol verhalen, liederen, beeldende acts én ontroering…. met heel veel rauwe, doorgedraaide, meeslepende Mexicaanse muziek. Met 9 muzikanten, 20 instrumenten, een op hol geslagen pianola, karaktervolle poppenfiguren, live-animatie, feestelijke optochten en dansende skeletten.

In navolging van SeaSessions familievoorstelling Circus Charms, gemaakt met René en Frank Groothof, is deze voorstelling opnieuw een feestelijk samenspel van muziek, theater en film.

Een fantastische voorstelling over de dood: Arriba Arriba!!!

De zus van Frida Kahlo Muziekensemble Seasession | Servaes Nelissen | Pieter Kramer
Koop tickets