di 17 januari 2023 - 14:00 uur

Debby Petter

Niet te geloven!

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 19,75 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel di 17 januari 2023 - 14:00 uur

Debby Petter

Niet te geloven!

Een beklemmende en toch ook luchtige monoloog van Debby Petter over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige en bange gemeenschap. Een sekte waar God alles wat leuk is verboden heeft. Vanaf haar zestiende wist ze dat ze weg wilde uit dit ronduit beklemmende milieu, maar dat lukt haar pas jaren later als ze zelf moeder is. Ze vlucht en neemt alleen haar zoon mee. Daarna breekt iedereen met haar.

En dan begint het pas. Hoe vrij is dat leven waar ze zo naar verlangde? Dat leven zonder regels en enig houvast. Hoe begin je na je dertigste geheel opnieuw? Wie worden je vrienden? Wie was je? Wie ben je? Wie wil je worden? Hoe leef je een leven dat altijd streng verboden was? Er volgt een zoektocht in een donker woud vol vraagtekens en erg weinig antwoorden.

Alles komt in deze voorstelling langs. Van Ruinerwold tot de Jehova’s. Maar ook de wereld zonder enig geloof komt ter sprake. Hoe vrij ben je daar eigenlijk? Zit niet iedereen een beetje ingesnoerd? Is ieder gezin niet ook een kleine sekte? Wat zijn de regels op je werk? Snakken we indirect niet allemaal naar discipline en beperkingen? Hoe vrolijk mag je over dit soort zaken praten?

Debby vertelt het verhaal vol humor over geloof, wanhoop en liefde. En of je er wijzer uitkomt? Nee. In tegendeel. Maar een ding weet ze zeker: Zelfs God kan er om lachen. En huilen.

  • Serie UitOpdeDag

In de middag genieten van prachtige voorstellingen? Dat kan! We hebben regelmatig voorstellingen in de middag staan. Speciaal voor de voorstellingen op dinsdagmiddag hebben we een serie samengesteld. Kies er minimaal drie!


Als je van bovenstaande voorstellingen minimaal 3 kiest, krijg je een korting per voorstelling. Maak hier je keuze: ticketlink

 

Uit haar voorstelling: De Liefde Voorbij

Koop deze voorstelling in een serie:

In de middag genieten van prachtige voorstellingen? Dat kan! We hebben regelmatig voorstellingen in de middag staan. Speciaal voor de voorstellingen op dinsdagmiddag hebben we een serie samengesteld. Kies er minimaal drie!


Als je van bovenstaande voorstellingen minimaal 3 kiest, krijg je een korting per voorstelling.

(Speciale ticketlink voorstellingen volgt)

  • Regie Maarten Mourik
  • Tekst: Debby Petter (met tekstbijdragen van Youp van ’t Hek)
Debby Petter Niet te geloven!
Koop tickets