zondag 3 maart 2019 - 14:00

EENDJE

Kim van Zeben

Geweest Prijzen & locatie
  • € 11,00 Prijs
  • € 11,00 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
zondag 3 maart 2019 - 14:00

EENDJE

Kim van Zeben

‘Eendje’ is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje ‘Het lelijke jonge eendje’.

Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma ‘PIA OP PAD’ kennis met Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio-reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?

Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

Kim van Zeben, bekend van o.a. musicals als ‘Minoes’, ‘Jip en Janneke’ en ‘Woef Side Story’ neemt in deze solovoorstelling alle rollen voor haar rekening.

  • Vanaf 6 jaar

 

Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten.

Het Parool

Van Zeben schreef haar voorstelling samen met Marije Gubbels die ook regisseerde. Het is een prachtig, subtiel gelaagd verhaal geworden waarin ze talloze rollen speelt, veelal met poppen. Eendje zal in een vernieuwde, uitgebreidere vorm in seizoen 2018/19 in de theaters te zien zijn. Warm aanbevolen.

Scenes
  • Cast Spel, tekst, muziek: Kim van Zeben (‘Minoes’, ‘Jip en Janneke’ en ‘Woef Side Story ‘)
  • Regie Marije Gubbels (Haar regie van ‘Wintersprookje’ leverde acht Musical Award Nominaties op)
EENDJE Kim van Zeben
Geweest