di 15 november 2022 - 14:00 uur

Estrella Acosta & Esquina 25

Cuban Country Queens

Geweest Prijzen & locatie
  • € 19,75 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Theaterconcert di 15 november 2022 - 14:00 uur

Estrella Acosta & Esquina 25

Cuban Country Queens

Een feestelijk concert dat de koninginnen van de música guajira in de schijnwerpers zet – de vrouwelijke songwriters van het Cubaanse platteland, die  in de loop der jaren zoveel geweldige nummers schreven.

In de jaren ’40 en ’50 maakten vrouwen in Cuba vaak de meest geliefde muziek op de ‘nieuwe media’, de live radiouitzendingen en de opkomende televisie. Veel van die nummers, met wortels in Zuid-Spanje en Afrika, hadden onmiddellijk succes in heel Latijns-Amerika. Tijdens onze ‘Cuban Country Queens’-tour brengen we deze muziek naar het Nederlandse publiek: de grootste hits van deze geweldige vrouwen in combinatie met Estrella’s eigen liedjes, gevat in avontuurlijke arrangementen.

Estrella Acosta is een ambassadeur van de Cubaanse muziek in Nederland. Zij en haar band Esquina 25 creëren een frisse kijk op de muziek van haar moederland, met eigentijdse en eigenzinnige  improvisaties met behoud van het karakter en de spirit die kenmerkend zijn voor deze muziek.

De musici komen uit vele landen – Cuba, Venezuela, Uruguay, Duitsland en Nederland – en hebben allen ruime ervaring in Latijns-Amerikaanse- en jazzmuziek. Samen brengen ze een unieke mix van creatieve ideeën, die mensen samenbrengt en vrolijk maakt.

  • Serie UitOpdeDag

Koop deze voorstelling in een serie:

In de middag genieten van prachtige voorstellingen? Dat kan! We hebben regelmatig voorstellingen in de middag staan. Speciaal voor de voorstellingen op dinsdagmiddag hebben we een serie samengesteld. Kies er minimaal drie!


Als je van bovenstaande voorstellingen minimaal 3 kiest, krijg je een korting per voorstelling. Maak hier je keuze: ticketlink

 

"De zang van Estrella is helder en onopgesmukt, de koortjes klinken puntig en in de arrangementen zit genoeg ruimte om de musici te laten schitteren… "

NRC

"Ze is een uitstekende performer, die de zonnige en onstuimige sfeer die eigen is aan de Cubaanse muziek weet te creëren... (en) die met passie en inlevingsvermogen het Cubaanse erfgoed beheert."

De Stentor
  • Muzikanten Marc Bischoff (piano), Efraim Trujillo (saxen/fluit), Samuel Ruiz (con- trabas), Enrique Firpi (drums), Estrella Acosta (zang) en als gast Gerardo Rosales (percussie).
Estrella Acosta & Esquina 25 Cuban Country Queens
Geweest