zondag 23 februari 2020 - 20:00

Film: Bombshell ****

Kijkt vlot weg en schetst een overtuigend beeld

Geweest Prijzen & locatie
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Film zondag 23 februari 2020 - 20:00

Film: Bombshell ****

Kijkt vlot weg en schetst een overtuigend beeld

Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft; Fox News. ‘Bombshell’ vertelt het waargebeurde verhaal over de rise en fall van Roger Ailes (John Lithgow), de voormalig topman van nieuwszender Fox. Hij had het woord ‘seksime’ uitgevonden kunnen hebben. Voor de vrouwen bij Fox News die op een promotie hoopten, was zijn motto: “You wanna play with the big boys, you gotta lay with the big boys.” Het besluit van een groep vrouwen, waaronder Gretchen Carlson (Nicole Kidman) en Megyn Kelly (Charlize Theron), om het zwijgen te doorbreken en hem aan te klagen voor seksuele intimidatie resulteert in zijn ondergang.

Regisseur Jay Roach won in 2008 twee primetime Emmy’s voor ‘Recount’ en in 2012 twee primetime Emmy’s voor ‘Game Change’. Chrales Randolph, de verantwoordelijke voor het script van ‘Bombshell’, won in 2015 een Oscar voor het script van ‘The Big Short’. ‘Bombshell’ werd genomineerd voor twee Golden Globes. En won al meerdere prijzen op diverse filmfestivals.

Met o.a.:
Academy Award® winnaar Charlize Theron
Academy Award® winnaar Nicole Kidman
Academy Award® genomineerde John Lithgow
Academy Award® genomineerde Margot Robbie

Heel precies laat Bombshell zien welke mechanismen er schuilgaan achter seksistisch machtsmisbruik op de werkvloer, en de film doet dat knap genoeg ook nog eens zonder de hoofdpersonen tot eendimensionale slachtoffers te maken.

De Filmkrant
  • Cast Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Allison Janney, Alice Eve, Kate McKinnon
  • Regie Jay Roach
  • Genre drama
  • Lengte 108 min
  • Taal Engels (NL ondertiteld)
Film: Bombshell **** Kijkt vlot weg en schetst een overtuigend beeld
Geweest