zo 1 november 2020 - 16:00 uur

Film: Buladó ****

Winnaar Gouden Kalf voor Beste Film!

Geweest Prijzen & locatie
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Film zo 1 november 2020 - 16:00 uur

Film: Buladó ****

Winnaar Gouden Kalf voor Beste Film!

Klik hier voor de filmagenda met alle data en tijdstippen.

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet. Een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao.

 

“Weids en betoverend gefotografeerde shots die ruimte geven om het landschap waarin de verhalen van de voorouders verzonken liggen, te laten spreken.”

NRC

“Als je een familiedrama vol stil doorleefde ontroering kan vertellen met alleszeggende blikken en een geduldig observerende camera in plaats van de boel dicht te plamuren met dialogen vol uitroeptekens, ben je een hele grote.”

AD

“Regisseur Janga weet opnieuw een shot mysterie en spiritualiteit in de doorgaans zo nuchtere Nederlandse cinema te injecteren… fris, eigenzinnig en verrijkend.”

de Volkskrant

“Bezielde rol van de debuterende Tiara Richards die zich tegenover Antilliaanse oudgedienden Everon Jackson Hooi en Felix de Rooy prima staande houdt.”

Trouw

“Prachtige, persoonlijke vertelling van regisseur Janga, die steeds de juiste toon weet te treffen en in de jonge Richards een fenomenale hoofdrolspeler heeft.”

VPRO Cinema

“Op een weergaloos in beeld gebracht Curaçao staan twee wereldbeelden op gespannen voet met elkaar in Buladó. Met dat tweeledige perspectief jaagt de film een frisse wind door de vaderlandse cinema.”

De Filmkrant
  • Cast Everon Jackson Hooi, Tiara Richards, Felix de Rooij
  • Regie Eché Janga
  • Genre: Drama
  • Lengte: 86 min.
  • Gesproken taal": Papiamento (NL ondertiteld)
Film: Buladó **** Winnaar Gouden Kalf voor Beste Film!
Geweest