di 24 november 2020 - 14:00 uur

Film: Corpus Christi *****

Perfect gecast en zeer geslaagd drama

Geweest Prijzen & locatie
  • € 9,00 Filmticket
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Film di 24 november 2020 - 14:00 uur

Film: Corpus Christi *****

Perfect gecast en zeer geslaagd drama

 

Klik hier voor de filmagenda met alle data en tijdstippen.

Dit aangrijpende, Oscargenomineerde drama met ruwe kantjes is gebaseerd op echte en opmerkelijke gebeurtenissen: burgers die zich in afgelegen dorpjes voordoen als priester. Al dan niet met een échte roeping. In Corpus Christi droomt een twintigjarige jeugddelinquent van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt Daniel geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd.

Tijdens werkverlof naar een houtzagerij zwenkt de jongeman af naar de lokale kapel, waar hij per ongeluk wordt aangezien voor een jonge priester – die men op dat moment goed kan gebruiken. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, onorthodoxe priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en de angst dat zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog in komt halen.

Corpus Christi eindigde op nummer 2 van de publieksfavorieten van het laatste IFFR. Net na Parasite, waar het ook al de race om de Oscar van verloor.

“Acteur Bielenia is perfect gecast als Daniel, en regisseur Komasa wisselt het drama vakkundig af”

VPRO Cinema

“Met Corpus Christi bewijst Jan Komasa zich als een van de interessantste nieuwe gezichten van de Europese cinema”

de Volkskrant

"Een krachtig Pools drama over een vreemde Verlosser”

Trouw
Film: Corpus Christi ***** Perfect gecast en zeer geslaagd drama
Geweest