zo 25 oktober 2020 - 20:00 uur

Film: Deux ****

Aangrijpend en verbluffend goed

Geweest Prijzen & locatie
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Film zo 25 oktober 2020 - 20:00 uur

Film: Deux ****

Aangrijpend en verbluffend goed

Het gevoelige Deux werd geregisseerd door Filippo Meneghetti en beleefde de wereldpremière op het Toronto Filmfestival. Voor zijn debuut wist hij acteerkanonnen Martine Chevallier (grande dame van de Franse theaterwereld) en Barbara Sukowa (muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta) te strikken.

De gepensioneerde Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde, maar niemand die dat weet.

Voor hun naasten, waaronder Madeleines bemoeizuchtige dochter, zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen. In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar.

Madeleine en Nina leiden een liefdevol leven samen en genieten van de dingen van alledag. Hun deuren staan altijd open en ze bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal door een onverwachte gebeurtenis plotseling gesloten wordt, en ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

"De onderdrukte expressiviteit van theatericoon Martine Chevallier is een krachtig contrapunt voor het vurige spel van veteraan Barbara Sukowa."

de Volkskrant

"Heel mooi hoe de Italiaanse ­regisseur Meneghetti, gefocust blijft op het gevoelsleven van de vrouwen en de actrices alle ruimte geeft."

Trouw

"Verbluffend goed... formidabele hoofdrolspeelsters."

AD
Film: Deux **** Aangrijpend en verbluffend goed
Geweest