zo 27 september 2020 - 16:00 uur

Film: Hope Gap ****

Annette Bening met sterrencast

Geweest Prijzen & locatie
  • € 9,00 Filmticket
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Film zo 27 september 2020 - 16:00 uur

Film: Hope Gap ****

Annette Bening met sterrencast

Een sterrencast komt samen in de nieuwe film van de Oscar-genomineerde schrijver en regisseur William Nicholson. Als veteraan in literatuur, film en televisie ontving regisseur Nicholson Oscar-nominaties voor de scenario’s van Shadowlands en GladiatorHope Gap is zijn tweede speelfilm als regisseur.

Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in Zuid-Engeland bij de krip van Hope Gap (Seaford). Als hun zoon Jamie (Josh O’Conner) een weekend komt logeren, vertelt zijn vader dat hij van plan is om zijn moeder te verlaten. Het 29-jarige huwelijk valt uit elkaar. Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop elkaar kruisen.

"Om de zoveel tijd verschijnt er een fantastisch scheidingsdrama, zoals het Amerikaanse ‘Marriage Story’ of het Iraanse ‘A Separation’. De Britse regisseur William Nicholson doet een duit in het zakje met ­‘Hope Gap’, geïnspireerd op zijn ­ervaringen als kind van gescheiden ouders."

Trouw

"Hope Gap is een karakterstudie van twee echtelieden – fraaie vertolkingen van Annette Bening en Bill Nighy - die nooit, gezien hun karakters, met elkaar hadden moeten trouwen en hun volwassen zoon die daar als een ongewilde getuige bij betrokken raakt."

AD
  • Cast Bill Nighy, Josh O’Connor, Annette Bening
  • Regie William Nicholson
  • Genre: Drama
  • Lengte: 101 min.
  • Gesproken taal: Engels (NL ondertiteld)
Film: Hope Gap **** Annette Bening met sterrencast
Geweest