zondag 26 januari 2020 - 20:00

Film: Knives Out ****

Aangenaam pretentieloos topvermaak

Geweest Prijzen & locatie
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Film zondag 26 januari 2020 - 20:00

Film: Knives Out ****

Aangenaam pretentieloos topvermaak

Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen.

Met ‘Knives Out’ brengt de prijswinnende schrijver en regisseur Rian Johnson een ode aan de boeken van Agatha Christie in de vorm van een luchtig en modern moordmysterie waarbij iedereen een verdachte kan zijn.

“Dat de Agatha Christie-formule nog niet compleet is uitgemolken bewijst regisseur/scenarist Rian Johnson (Looper, Star Wars VIII) met dit vernuftige moordmysterie dat de regels van het genre tegelijkertijd eert, bespot en binnenstebuiten keert. Slim geschreven maar aangenaam pretentieloos topvermaak, waar het bonte acteursensemble duidelijk met veel lol aan heeft gewerkt.”

VPRO Cinema
  • Cast Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis
  • Regie Rian Johnson
  • Genre crime, drama
  • Lengte 130
  • Taal Engels (NL ondertiteld)
Film: Knives Out **** Aangenaam pretentieloos topvermaak
Geweest