zondag 9 februari 2020 - 20:00

Film: Marianne & Leonard: Words of Love ****

Boeiend en genuanceerd

Geweest Prijzen & locatie
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Film zondag 9 februari 2020 - 20:00

Film: Marianne & Leonard: Words of Love ****

Boeiend en genuanceerd

In 1960 ontvlucht de dan 26-jarige Canadese schrijver Leonard Cohen zijn woonplaats Montreal en hij strijkt neer op het Griekse eiland Hydra. Daar ontmoet hij Marianne Ihlen uit Noorwegen, die zal uitgroeien tot zijn geliefde en muze, vereeuwigd in het nummer So Long, Marianne. Jarenlang leven ze gelukkig samen in het zonovergoten paradijs, waar een hechte gemeenschap van kunstenaars de vrije liefde viert. Maar dat verandert als Cohen zichzelf als zanger en liedjesschrijver ontdekt, naar New York verhuist en een wereldster wordt.

De Britse filmmaker Nick Broomfield (‘Whitney: Can I Be Me’, ‘Kurt & Courtney’), die als twintigjarige student in Hydra belandde en een kortstondige affaire met Marianne beleefde, schetst de tragische liefdesgeschiedenis van de kunstenaar en zijn muze aan de hand van persoonlijk archiefmateriaal, interviews met betrokkenen en poëtische voice-overs van Cohen en Ihlen. Een melancholieke, intieme en dromerige film over (de schaduwzijden van) roem, de seksuele vrijheid van de jaren zestig en liefde tot de dood ons scheidt.

De film is verhelderend en ontroerend, zowel voor liefhebbers van Cohen als zij die zijn ongelooflijke levensverhaal nog niet kennen.

 

“Tender, vivid snapshot of a singer and his 'muse'”

The Guardian
  • Cast Leonard Cohen (zichzelf), Marianne Ihlen (zichzelf)
  • Regie Nick Broomfield
  • Genre documentaire, muziek
  • Lengte 102
  • Taal Engels (NL ondertiteld)
Film: Marianne & Leonard: Words of Love **** Boeiend en genuanceerd
Geweest