zo 24 oktober 2021 - 16:00 uur

Film: Nr. 10 *****

Een overrompelend totaalkunstwerk met o.a. Pierre Bokma

Geweest Prijzen & locatie
  • € 9,00 Filmticket
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Film zo 24 oktober 2021 - 16:00 uur

Film: Nr. 10 *****

Een overrompelend totaalkunstwerk met o.a. Pierre Bokma

Na Borgman en Schneider vs. Bax is Nr. 10 de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie.

Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert.

De belangrijkste rollen in Nr. 10 worden gespeeld door Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.

"Een voortreffelijk jubileum, Alex van Warmerdams ‘Nr. 10’. Vol kantelmomenten en met een vileine patsboemfinale. Je zegt er al snel te veel over."

NRC

"Die titel, Nr. 10, zou je een werktitel kunnen noemen: het betreft Van Warmerdams tiende speelfilm, waarin allerlei facetten uit zijn oeuvre nog eens samenkomen. In interviews drong hij erop aan dat er vooraf zo min mogelijk mag worden verklapt, zelfs een volledige genreomschrijving gaat de cineast al te ver. Het volstaat om te melden dat Nr. 10 op een zeker moment een gedaantewisseling ondergaat, overgaat in iets heel anders."

de Volkskrant
  • Cast Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets, Pierre Bokma
  • Regie Alex van Warmerdam
  • Genre: Thriller, zwarte komedie
  • Lengte: 100 min.
  • Gesproken taal: Nederlands
Film: Nr. 10 ***** Een overrompelend totaalkunstwerk met o.a. Pierre Bokma
Geweest