zo 16 oktober 2022 - 20:00 uur

Film: See How They Run ****

The greatest murder ever staged

Geweest Prijzen & locatie
  • € 10,75 Filmticket
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Film zo 16 oktober 2022 - 20:00 uur

Film: See How They Run ****

The greatest murder ever staged

In West End, Londen, in de jaren vijftig worden de plannen voor de verfilming van een populair toneelstuk abrupt stopgezet nadat de beoogde regisseur (Adrien Brody) wordt vermoord. De zaak wordt onderzocht door de opgebrande inspecteur Stoppard (Sam Rockwell) en de enthousiaste beginneling Constable Stalker (Saoirse Ronan). Ze belanden in een raadselachtig mysterie dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de glamoureuze, maar zelfzuchtige theaterwereld en proberen op eigen risico de dader te ontmaskeren.


Agatha Christie liet in haar testament vastleggen dat haar beroemde toneelstuk The Mousetrap niet mag worden verfilmd zolang het nog wordt opgevoerd. Aangezien het stuk nooit uit de theaters verdween, is een filmversie dus altijd uitgebleven. See How They Run speelt een listig spel met dit gegeven: het verhaal draait om een moordzaak achter de schermen van The Mousetrap, in het Londen van de jaren vijftig, en zit tjokvol verwijzingen naar het stuk. Het resultaat is een nogal kluchtige maar erg amusante meta-whodunnit, met scherpe dialogen en acteurs die zichtbaar genieten.

'See How They Run is geen verfilming van The Mousetrap, en toch ook weer wel'

'Het resultaat is een erg amusante film, met scherpe dialogen en acteurs die zichtbaar genieten.'

VPRO
  • Cast Sam Rockwell, Saoirse Ronan, Harris Dickinson, Adrien Brody, Ruth Wilson, Shirley Henderson, David Oyelowo, Pippa Bennett-Warner, Pearl Chanda
  • Regie Tom George
  • Genre: Komedie, mysterie
  • Lengte: 98 min.
  • Gesproken taal: Engels (NL ondertiteld)
Film: See How They Run **** The greatest murder ever staged
Geweest