wo 12 oktober 2022 - 20:30 uur

De Onaantastbaren

Firma Mes

Geweest Prijzen & locatie
  • € 19,75 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel wo 12 oktober 2022 - 20:30 uur

De Onaantastbaren

Firma Mes

Een diplomatieke thriller over boete en schuld

In augustus 2019 werd de 19-jarige Harry Dunn in Engeland doodgereden door Anne Sacoolas, partner van een Amerikaanse diplomaat.
Ze reed aan de verkeerde kant van de weg. Anne vlucht na het incident, dankzij haar diplomatieke paspoort, met een privévlucht naar Amerika. De zaak loopt op tot in Downing Street en het Witte Huis, maar Sacoolas wordt niet uitgeleverd of vervolgd. Harry’s ouders strijden tot op de dag van vandaag voor gerechtigheid.

Firma MES onderzoekt deze zaak en geeft pijnlijk weer wat de uiterste consequenties van ongelijkheid, privilege en diplomatieke onschendbaarheid kunnen zijn. Ze ontsluiten de wereld van diplomatie en nemen je mee in een bloedstollende theateravond waar je niet zonder klamme handen en gewetenswroeging uit zult komen.

  • ‘Ze’ genieten immuniteit. Hebben eigen CD-kentekens, eigen parkeerplaatsen en hun eigen loket in het ziekenhuis. Den Haag is gaststad van zo’n 20.000 duizend diplomaten. Reden voor trots, maar soms ook voor onbehagen bij andere inwoners. Het losjes omgaan met de verkeersregels door de diplomaten resulteerde vorig jaar in een ton aan niet ingevorderde parkeerboetes. En toen een dronken Russische kindermishandelaar in 2014 werd gearresteerd, moest Nederland daarvoor excuses aan Rusland maken omdat het één van hun diplomaten betrof.
  • Naast de vaste Firma MES-acteurs staat Mervyn Groot ook op het toneel. Een fantastische slagwerker die De Onaantastbaren van een spannende muzikale extra laag zal voorzien.

"Het theatercollectief is er meester in schijnbaar simpele gebeurtenissen in een breder perspectief te plaatsen. Niet door met feiten te wapperen, maar door er een theatrale lading aan te geven die de toeschouwer dwingt verder te kijken en door te denken"

Trouw

“Firma MES is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse theaterwereld”

de Volkskrant over TECH

“Genialer en actueler werd theater dit jaar niet. Iedereen zou dit moeten zien”

de Volkskrant over Rishi
Foto: Bas de Brouwer
De Onaantastbaren Firma Mes
Geweest