do 2 april 2020 - 20:30 uur

Floris Kortie en Vera Kooper

Het jaar 250 na Beethoven

Geweest Prijzen & locatie
  • € 19,75 Prijs
  • € 15,75 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Klassieke muziek do 2 april 2020 - 20:30 uur

Floris Kortie en Vera Kooper

Het jaar 250 na Beethoven

Welkom in het jaar 250 na Beethoven! Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laat Floris Kortie (Podium Witteman), samen met pianiste Vera Kooper, zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd.

Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven, wordt één ding duidelijk: het Beethoven-tijdperk is nog maar net begonnen!

Sinds 1770 heeft de woeste, romantische én stokdove componist ons de weg geleid. Beethoven raakt iedereen: groot in Japan, populair in de hiphop, icoon van vrijheidsstrijders en darling van Europese politici. In ‘Het jaar 250 na Beethoven’ laat presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie zien waarom Ludwig van Beethoven was uitverkoren om ons met zijn revolutionaire muziek de moderne tijd in te loodsen.

Volgens Kortie kun je erover twisten welke componist het grootste genie was, maar staat het buiten kijf dat Beethoven de meeste impact heeft gehad op de muziekgeschiedenis. ‘Hij heeft in vrijwel elk genre de boel op z’n kop gezet.’

 

"…oprecht en doortimmerd biografisch muziektheater dat met verve wordt gebracht."

NRC

"Het gelaagde pianospel van Vera Kooper sluit goed aan bij Floris Kortie in Het jaar 250 na Beethoven. Zo schetsen [zij] gezamenlijk een vrij compleet beeld van Beethoven als gewone sterveling én als onsterfelijk kunstenaar."

Volkskrant
Floris Kortie en Vera Kooper Het jaar 250 na Beethoven
Geweest