vr 21 oktober 2022 - 19:30 uur

Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht (6+)

Het Nut

Geweest Prijzen & locatie
  • € 13,50 Volwassene
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten
  • Het Oude Raadhuis locatie
Kinder en familie vr 21 oktober 2022 - 19:30 uur

Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht (6+)

Het Nut

“Aanstekelijk verhaal vol naïviteit, humor en verbeelding” – de Volkskrant****

Geloof jij in Messi of in Ronaldo? Hoe oud is Sinterklaas? Wie heeft de wereld gemaakt? Bestaan unicorns echt? Zijn mensen afstammelingen van apen? Als je iets anders gelooft dan je vriendje of vriendinnetje, hoe speel je dan samen?

Fos weet niet wie zijn moeder is. Zijn vader praat nooit over haar. Gelukkig heeft Fos Bob. Die is er altijd voor Fos. Als hij ergens mee zit, of als hij een vraag heeft. Bob weet alles. Bob kan alles. Bob heeft altijd een antwoord.

Drie weken geleden is Fos verhuisd. Zijn vader heeft een oude boerderij gekocht, die hij aan het opknappen is. Fos kan het erg goed vinden met zijn nieuwe buurmeisje Bibi. Ze worden vrienden. Bibi kan Bob niet zien, maar ze is hartstikke nieuwsgierig en zit boordevol vragen over hem. Als Bob plots verdwijnt, raakt Fos in paniek en weet het zeker: dat is de schuld van Bibi. Bob moet terugkomen! En Bibi moet weg.

Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht is een muzikale, speelse, spannende en filosofische voorstelling voor iedereen van 6 jaar en ouder over de vraag hoe je samen kan spelen als je iets anders gelooft dan je vriendje of vriendinnetje.

"Aanstekelijk verhaal vol naïviteit, humor en verbeelding"

de Volkskrant

Zo’n stuk, daar smacht je dus naar als je op een school zit met 20 verschillende landen van herkomst en evenzovele religies of politieke overtuigingen. Vooral ook omdat het nergens belerend is, maar wel je ogen opent voor verdraagzaamheid.

Cultuurpers

Leene schreef een hartverwarmende dialoog, waarin ze grote existentiële vraagstukken voor achtplussers behapbaar maakt.

Theaterkrant
Fos, die Bob bedacht, die de wereld bedacht (6+) Het Nut
Geweest