do 27 februari 2020 - 20:30 uur

Fred Delfgaauw en Ida van Dril

King Lear

Geweest Prijzen & locatie
  • € 21,75 Prijs
  • € 17,75 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel do 27 februari 2020 - 20:30 uur

Fred Delfgaauw en Ida van Dril

King Lear

Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe, gezamenlijke voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van ‘King Lear’.

Niet voor niets is dit sprookjesachtige koningsdrama één van de indrukwekkendste toneelstukken van William Shakespeare. En bovenal is het nog altijd akelig actueel. Waar de nar koning is, de blinde ziet en liefde voorwaardelijk is. De leugen regeert en alles wijkt voor macht. Wie heeft het hier eigenlijk voor het zeggen? De kinderen of de ouders? De leerling of de meester? De koning zegt: “Niets is wat het lijkt”. De nar: “Niets lijkt wat het is”.
Ga zitten en laat u verrassen door ‘King Lear’, in een vrijzinnige bewerking van Fred Delfgaauw en Ida van Dril.

 

"Deze King Lear is werkelijk zeer mooi en ontroerend: het gaat over toneelwerkelijkheid en illusie, over spel en spelen, over poppen waarin je gelooft terwijl je weet dat het poppen zijn. "

Theaterkrant - Keuze van de Criticus

"Delfgaauw is een meester in het poppenspelen en Van Dril is zijn leerling, inmiddels een volleerde leerling. Zodra zij de prachtig gemaakte poppen laten spreken, gebeurt er wat bijzonders: ze komen echt tot leven."

Haarlems Dagblad
Fred Delfgaauw en Ida van Dril King Lear
Geweest