za 1 oktober 2022 - 20:15 uur

George & Eran producties

Pryor - Stand-up theatervoorstelling over comedylegende Richard Pryor

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 22,00 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Cabaret en kleinkunst za 1 oktober 2022 - 20:15 uur

George & Eran producties

Pryor - Stand-up theatervoorstelling over comedylegende Richard Pryor

In de jaren 70 gaf Richard Pryor een stem aan een grote groep Afro-Amerikanen die op dat moment nog nauwelijks een stem hadden.
Als eerste bracht hij de wereld en de taal van de straat op het toneel. Hij groeide op in een bordeel in het Amerikaanse Peoria, in een kansarm gezin op een kansarme plek. Als stand-up comedian was hij echter zo goed dat de gevestigde orde niet om hen heen kon. Onverbloemd sprak Pryor op het podium over wat hem in zijn leven overkwam, van zijn trauma’s, uitspattingen en verslavingen tot het racisme waar hij als zwarte burger mee te maken kreeg. De manier waarop hij met zijn persoonlijke pijn omging in zijn werk zonder zich ook maar iets aan te trekken van de geldende normen en codes, maakte hem tot een vernieuwer in de comedy-wereld.
En iemand waaraan de huidige generatie comedians zoals Chris Rock, Eddy Murphy, Louis CK en Dave Chapelle schatplichtig zijn.

Trompettist Michael Varekamp brengt samen met drie bandleden muziek van Miles Davis. De voorstelling wordt geproduceerd door George & Eran Producties in coproductie met de Veenfabriek en in samenwerking met DeLaMar.

  • Try-out

George & Eran Producties is een theatergezelschap waarvan de Syrische Nederlander George Elias Tobal en Joodse Hollander Eran Ben-Michaël het hart vormen en waar altijd nieuwe zelfgeschreven stukken gemaakt worden. Stukken die onontkoombare, persoonlijke en maatschappelijke verhalen vertellen vanuit een wereldwijze blik en met een universele zeggingskracht. Wij geven met onze voorstellingen een menselijk gezicht aan grote thema’s die zich binnen en buiten de grenzen van

ons kleine kikkerlandje, onze stad of buurt afspelen en proberen zo grip te krijgen op brandende en soms abstracte kwesties en gebeurtenissen.

  • Cast Adam Kissequel (als Richard Pryor), verder o.a. Gustav Borreman, Joy Wielkens en Leandro Ceder e.a.
George & Eran producties Pryor - Stand-up theatervoorstelling over comedylegende Richard Pryor
Koop tickets