za 18 februari 2023 - 20:30 uur

Grof Geschud

Broeden

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 18,50 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Cabaret en kleinkunst za 18 februari 2023 - 20:30 uur

Grof Geschud

Broeden

Een gate op vliegveld Zaventem, waar een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde (De Myrthe), opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn en toen in een oogopslag zag dat haar afwijzing definitief was. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man, en zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst. Een realistisch relaas van een relatie die op de klippen loopt. Een geadopteerde hond waarvan ze allebei geen afstand willen doen.

Na het in de pers bejubelde en voor de Neerlands Hoop genomineerde debuut ‘Lijmen’, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, is er nu de tweede avondvullende cabaretvoorstelling van Grof Geschud: ‘Broeden’.
De relatie hield geen stand, het duo wel. Althans voorlopig.
Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn.
Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.

Een reprisetournee langs ruim zestig theaters.

Onder de bekwame vleugels van Minou Bosua (de Bloeiende Maagden/Minoux) en Janne Desmet (Studio Orka) en met coaching van Raf Walschaerts (Kommil Foo) vliegt het piepjonge Grof Geschud ruimschoots uit.

  • Lander en Myrthe hebben in 2022 hun debuutroman ‘Drijven’ uitgebracht. Drijven is een realistisch relaas van twee theatermakers aan het begin van hun carrière wier relatie op de klippen loopt. Een pakkend verhaal, gebaseerd op het parcours van de schrijvers zelf, over het onvermogen om vast te houden en de angst om los te laten, en bovenal over halsstarrig willen blijven proberen.

Koop deze voorstelling in een serie:

Alle bekende namen waren ooit aanstormend cabarettalent. Ons theater in Het Oude Raadhuis is bij uitstek geschikt voor beginnende cabaretiers. Kom kijken naar de toppers van de toekomst.


Van € 56,- voor € 48,50 incl. drankje
KLIK HIER OM DEZE SERIE TE KOPEN.

"Even fris en bloemrijk als ze in hun eerste voorstelling Lijmen de grote liefde bezongen, vertellen Lander Severins en Myrthe van Velden nu hoe ze uit elkaar gingen."

De Standaard

"Uit elkaar of niet, de schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse."

Theaterkrant

"Met de 'artistieke chemie' is niets mis en hun stemmen passen bij elkaar als aardbeien bij zoete slagroom."

Knack
  • Cast Myrthe van Velden & Lander Severins
Grof Geschud Broeden
Koop tickets