woensdag 8 april 2020 - 20:30

Hans Aarsman

Dokter Aarsman

Geannuleerd Prijzen & locatie
  • € 20,75 Prijs
  • € 16,75 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Overig woensdag 8 april 2020 - 20:30

Hans Aarsman

Dokter Aarsman

Ik mag graag dingen uitpluizen die nergens op lijken te slaan.  Dingen die pas ergens op slaan, als je om ze héén kijkt.  Als je dat eenmaal kan, is het leven een constante stroom van ontdekkingen. En dan die ontdekkingen tot een geheel smeden, een theorie, een idee, een inzicht.
Dat is het mooiste. Gaat niet op bestelling, maar één ding werkt zeker:  Je vondsten zo onder woorden brengen dat je samen met het publiek een dolle avond hebt, vol humor en verrassingen.
Dan kom je gegarandeerd gierend van de nieuwe ideeën thuis.

Het was de bedoeling dat ik chirurg zou worden. Dat wou mijn moeder tenminste.  Is er niet van gekomen.  Toch is er een soort van dokter uit me gegroeid. Ik doe niets liever dan de hele dag diagnoses stellen. Het grote verschil met een arts is: bij mij zitten geen patiënten in de wachtkamer.
Bij mij zit de rest van de wereld, al het andere dat op een diagnose wacht.
Kom naar mijn praktijk en ga mee op speurtocht langs enerverende ontdekkingen uit verleden en heden

Als een vondst gedaan is, een nieuw inzicht gelanceerd, wat dan?
Omarmen?
Schouder ophalen?
Vele ontdekkingen zijn eeuwen eerder bedacht voor ze werden geaccepteerd.
De Nederlandse lakenhandelaar Antoni van Leeuwenhoek was in 1674 de eerste die bacteriën zag door zijn zelfgebouwde microscoop.
Pas twee eeuwen later wist Pasteur de wereld te overtuigen dat bacteriën bestaan.  Waarom reageert de wereld zo weerbarstig op nieuwe inzichten? En beter nog: hoe kunnen we daar iets aan doen?

Twee van de vele vragen waarop Dokter Aarsman antwoord geeft.

Voor zijn pagina in de Volkskrant bekijkt Aarsman 4.000 persbeelden per dag. Die verdeelt hij over vijftig mapjes. Zo heeft hij bijvoorbeeld mappen hoogwaardigheidsbekleders die handen schudden, boompjes planten of linten doorknippen. Die belanden in het mapje LINT. Aan het eind van de week resteren zo’n dertig foto’s in de hoofdmap SUPER en één daarvan bespreekt hij dan in De Aarsman Collectie voor de Volkskrant. Aarsman is ook regelmatig te zien bij praatprogramma’s op radio en tv, zoals bijvoorbeeld De Wereld Draait Door.

De nieuwsgierigheid en humor spatten van de planken af.

De Correspondent

Aarsman is een vlotte en geestige spreker, die met zijn observaties geregeld tot fascinerende conclusies komt … bijzonder geestig.

Theaterkrant
Hans Aarsman Dokter Aarsman
Geannuleerd