do 18 maart 2021 - 20:30 uur

Hans Bennis

Korterlands

Aanmelden Aanmelden voor deze voorstelling Prijzen & locatie
  • € 17,50 Zitplaats
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Literair do 18 maart 2021 - 20:30 uur

Hans Bennis

Korterlands

Deze voorstelling is verplaatst van 10 december 2020 naar 18 maart 2021. Ticketkopers hebben op 25 nov per email bericht ontvangen.


Belangrijke informatie: aanmelden zonder verplichting:
Wil je als eerste op de hoogte gesteld worden wanneer de verkoop open gaat? Meld je dan nu geheel vrijblijvend aan.
Om teleurstelling te voorkomen verkopen wij geen tickets meer op deze verplaatste voorstelling totdat we meer zekerheid hebben over met hoeveel mensen wij in de zaal mogen.
Het voor ons en de artiest(en) héél waardevol als je je interesse in deze voorstelling aangeeft d.m.v. de aanmeldlink. Je bent tot niets verplicht en wij gebruiken je gegevens alleen voor deze mail en niet voor andere (marketing)doeleinden.
Er zijn nog stoelen vrij (uitgaande van max. 30 stoelen)  en danken je alvast hartelijk voor het gebruikmaken van de aanmeldlink.


haaaj Mish!!!
ben je r? kmoet je wat vertelle 🙂
w8ff kwor gebeld
welke opdr8? wtf, hep k nog nix aan gedaan
allex flwkl, egt shiiiit

Jongeren leren tegenwoordig hun taal niet meer goed schrijven, zo hoor je vaak. De beschuldigende vinger gaat dan algauw in de richting van Whatsapp en Twitter. Is dat terecht? En hoe werkt dat eigenlijk, schrijven in die nieuwe media? Gelden daar misschien toch ook regels voor, ongeschreven regels?
Afkorten in geschreven Nederlands, het Korterlands, is van alle tijden. Monniken in de Middeleeuwen, marconisten op de grote vaart, relatiezoekers in contactadvertenties, koppenmakers in de krant. Er zit een fascinerende regelmaat in al die verschillende vormen van het Korterlands. Hans Bennis deed er onderzoek naar.

  • Hans Bennis is taalkundige. Hij was Algemeen Secretaris van de Taalunie en is bijzonder hoogleraar Taalvariatie binnen het Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Altijd op de hoogte blijven van literaire voorstellingen? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en je bent altijd als eerste op de hoogte.