do 8 december 2022 - 20:30 uur

Hans Dagelet & Jan van Eerd

Stervend Europa

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 18,50 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Toneel do 8 december 2022 - 20:30 uur

Hans Dagelet & Jan van Eerd

Stervend Europa

Samen met  Jan van Eerd, componist en muzikant (bij o.a. Ellen ten Damme, Spinvis en Wende Snijders) heeft Dagelet een theatraal concertante bewerking gemaakt van het boek Stervend Europa (1927) van Ivan Goll.

Zij brengen dit werk als een live uitgevoerd hoorspel met veel geluiden en muziek dat je zowel met ogen open als met ogen dicht kunt zien en beluisteren.

Stervend Europa schetst een beeld van een continent dat ten prooi valt aan een alles verterende bacterie die alle leven vernietigt, inclusief gebouwen. Reizend door een nachtmerrieachtige wereld word je deelgenoot van de lotgevallen van een desperaat persoon in het Parijs van de jaren twintig van de vorige eeuw. Die persoon leest in de krant over een moord en herkent zichzelf in het profiel van de moordenaar; hij slaat op de vlucht en begint een dwaaltocht door Parijs. Een voorstelling vol wrange satire en thrillerachtige anekdotes.

Overal en door alles heen hoor je de schrille jammerklacht van de te bewust geworden ziel die geloof en liefde verloren heeft, die volstrekt alleen staat, ontredderd in de onvruchtbare asfaltwoestijn van de razende wereldstad. Als ware Geraushmachers brengen Dagelet en Van Eerd deze betoverende roman naar het nu, om het hedendaagse Europa een spiegel voor te houden. 


Deze voorstelling is verplaatst van 18 november naar 8 december 2022. Ticketkopers zijn telefonisch op de hoogte gebracht op 24 mei 2022.

Hans Dagelet & Jan van Eerd Stervend Europa
Koop tickets