zondag 15 maart 2020 - 14:30

Hans van der Woude en Frank Jochemsen

Niemand dan wij. De liefde tussen Wim Sonneveld & Friso Wiegersma

Geweest Prijzen & locatie
  • € 18,50 Prijs
  • € 14,50 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Overig zondag 15 maart 2020 - 14:30

Hans van der Woude en Frank Jochemsen

Niemand dan wij. De liefde tussen Wim Sonneveld & Friso Wiegersma

Je ontvangt vrijdag 13 april van ons bericht per email. Vriendelijk verzoek om geen telefonisch contact met ons op te nemen.

Een theatrale lezing van Hans van der Woude & Frank Jochemsen met talloze lichtbeelden en filmmateriaal.

Op de honderdste verjaardag van Wim Sonneveld werd het boek ‘Niemand dan wij’ gepresenteerd, waarin de onlangs gevonden correspondentie tussen Wim Sonneveld en zijn levenspartner, ontwerper en tekstdichter Friso Wiegersma, gebundeld is.
In ‘Niemand dan wij’ vertellen Hans van der Woude (weduwnaar van Friso Wiegersma) en Frank Jochemsen (auteur van het boek) over de schat die zij op de zolder van Wiegersma vonden.
Het programma bestaat uit uniek beeldmateriaal. We zien Wim Sonneveld repeteren voor zijn beroemdste lied ‘Het Dorp’, er komen privé filmpjes voorbij en verloren gewaande beelden van Willem Nijholt.

Alles wordt in een flitsende visuele presentatie voorzien van historische context en minder bekende verhalen uit de eerste hand.

Na de pauze volgt een bijzonder extraatje dat met het boek en de lezing samenhangt. Door een gelukkige samenloop van omstandigheden vond Frank Jochemsem onlangs nog meer uniek beeldmateriaal van Wim Sonneveld: een registratie van het cabaretprogramma ‘A la carte’ uit 1957. Daarin is Sonneveld te zien met zijn vaste medewerkers Conny Stuart en Joop Doderer. Hij brengt materiaal van Annie M.G. Schmidt, Michel van der Plas en Pieter Goemans.

 

Hans van der Woude en Frank Jochemsen Niemand dan wij. De liefde tussen Wim Sonneveld & Friso Wiegersma
Geweest