za 26 maart 2022 - 14:00 uur

Hoge Fronten

Heb je mijn zusje gezien? (2+)

Geweest Prijzen & locatie
  • € 11,00 Volwassene
  • € 11,00 Kind
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Kinder en familie za 26 maart 2022 - 14:00 uur

Hoge Fronten

Heb je mijn zusje gezien? (2+)

Heb je mijn zusje gezien? Ze is groter dan ik. Heb je mijn zusje gezien? Ze is groter dan ik. Ze heeft blauwe ogen. Heb je mijn zusje gezien? Ze is groter dan ik. Ze heeft blauwe ogen. En ze heeft een jas met zakken.

Een meisje zoekt haar grote zus. Achter iedere muur moet gezocht worden. Achter iedere muur komt weer een andere verrassing tevoorschijn. En zusje?

Heb je mijn zusje gezien? gaat over de zoektocht van een meisje naar haar grote zus. Ze vraagt aan iedereen die haar pad kruist of die persoon haar zusje heeft gezien. Bij elke persoon voegt ze aan haar vraag meer kenmerken toe, waaraan haar zusje te herkennen is. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij. Echter, wie goed oplet, herkent haar zusje zo: aan haar blauwe ogen, haar jas met zakken, haar gele muts, haar krulhaar en haar schoenen met veters!

Bijzonder is dat Joke van Leeuwen tijdens deze voorstelling ook zelf op het podium staat (als verteller, tekenaar en muzikant), samen met actrice Sarah Jonker.

  • ‘Heb je mijn zusje gezien?’ is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen dat in 2007 bekroond werd met De Gouden Penseel. Het ‘stapelverhaal’ wordt door Hoge Fronten bewerkt tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling voor de allerkleinsten (2+). De tekeningen van Joke van Leeuwen vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor.
  • Theatermaker Lieke Benders werkte eerder succesvol samen met Joke van Leeuwen. Zo baseerde ze de voorstelling niet wiet, wel nel (winnaar Zilveren Krekel 2013) op het gelijknamige boekje van Joke van Leeuwen. En werkten zij samen aan de voorstelling niet vergeten waar Joke van Leeuwen een nieuwe tekst voor schreef. Bij de voorstelling Heb je mijn zusje gezien? krijgt Joke van Leeuwen een rol op het podium.
  • Na afloop van de voorstelling zal schrijfster Joke van Leeuwen in de foyer boeken signeren (waaronder uiteraard het prentenboek ‘Heb je mijn zusje gezien?’) en kunnen kinderen een duik nemen in het ballenbad (dat ook onderdeel uitmaakt van de voorstelling)

 

“Actrice Sarah Jonker is een ontwapenende wervelwind en Joke van Leeuwen heeft een lichte en vanzelfsprekende podiumaanwezigheid"

Theaterkrant
  • Cast Joke van Leeuwen (verteller), Sarah Jonker (spel)
  • Regie Lieke Benders
Hoge Fronten Heb je mijn zusje gezien? (2+)
Geweest