za 26 november 2022 - 20:30 uur

Ivgi&Greben

Wasted Skin

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 20,00 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Dans za 26 november 2022 - 20:30 uur

Ivgi&Greben

Wasted Skin

Nieuwe voorstelling met acht dansers van Ivgi&Greben over het intense verlangen naar anderen, naar aanraking in Wasted Skin

Aangeraakt worden is een primaire levensbehoefte – je voelt dat je bestaat. Huidhonger, zo wordt de hunkering naar fysieke intimiteit ook wel genoemd. Juist nu, met het coronavirus, is het herkenbaar voor iedereen.
Maar er is meer; ook door de fysieke afstand en schijnbare perfectie van digitale beelden en communicatie, is de onbevangenheid van lichamelijk contact aangetast. Wat doet dit met ons?

WASTED SKIN
In WASTED SKIN verbeelden de dansers de uitwerking van lichamelijke nabijheid en afstand op gevoel en gedrag. Het gaat over het willen terugveroveren van sociale en fysieke onbevangenheid.

Decor
We zien een toneelbeeld met zones van onbarmhartig licht en koesterende donkerte. De dansers proberen met rituele bewegingsreeksen de vervreemding en de onderlinge afstand te overbruggen. Instinctief worden ze aangetrokken tot de warmte van de huid van een ander. Ze dansen voor hun leven en toch kan dan de veiligheid van de groep plotseling omslaan in acute dreiging.

Choreografie
De choreografie van dit nieuwe stuk viert de schoonheid en kracht van lichaamstaal. Met contrasterende delen die soms abrupt eindigen, dan weer plotseling beginnen, wordt het stuk opgebouwd.
Ivgi&Greben vergroten het verlangen en de eenzaamheid uit met een grillige warm/koud mix – emotieloos, soms mechanisch – om deze gevoelens juist voor het publiek extra navoelbaar te maken.

  • 2021 – Ivgi&Greben als nieuw Fries dansgezelschap
    Uri Ivgi en Johan Greben maken sinds 2003 dansvoorstellingen in binnen- en buitenland, met telkens andere dansers in telkens andere steden. Daar waar ze werkten werd hun kwaliteit onderkend en vielen ze regelmatig in de prijzen, bijvoorbeeld in Moskou waar ze de Golden Mask Award for Best Choreographer Ballet/Contemporary Dance ontvingen.
    Nu is het moment daar om hun gehele artistieke oeuvre, hun engagement en hun internationale ervaring te laten landen in een eigen gezelschap op een vaste plek, in Leeuwarden.
  • Als makers beginnen Ivgi&Greben met deze avondvullende voorstelling een nieuwe fase in hun ontwikkeling. Zij werken met hun eigen nieuwe gezelschap en verbinden zich voor lange tijd met deze dansers. Als nieuw Fries gezelschap gevestigd in Leeuwarden kan Ivgi&Greben een eigen plaats in het Nederlandse dansveld veroveren en het publiek meenemen in de langjarige ontwikkeling van hun artistieke oeuvre.
  • Dansers Manon Adrianow (NL), Ashley Affolter (NL), Björn Bakker (NL), Daniel Flores Pardo (SP), Matthea Lára Pedersen (IS), Ludovico Murgia (IT), Noa van Tichel (BE) & Gaetano Tricomi (IT)
  • Choreografie Uri Ivgi en Johan Greben
Ivgi&Greben Wasted Skin
Koop tickets