vrijdag 17 januari 2020 - 20:30

IVGI&GREBEN

De Voorlopers

Geweest Prijzen & locatie
  • € 19,75 Prijs
  • € 15,75 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Dans vrijdag 17 januari 2020 - 20:30

IVGI&GREBEN

De Voorlopers

Vijf dansers komen als eerstelingen aan op een verre planeet waar zij zich gaan vestigen. Er is nog niets. Wat gaan ze doen?

Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Welke waarden en idealen gaan de basis van hun gemeenschap vormen? Er is overvloed en schaarste. Het is een laboratorium van verschuivende relaties tussen mensen onderling en tussen de mens en zijn omgeving: een test-site.

Via het medium dans en de woordeloze communicatie die alle lichamen verbindt, wordt het publiek betrokken bij de uitdagingen van de situatie waarin de dansers zich bevinden. De uit Israël afkomstige Uri Ivgi en de Nederlander Johan Greben werken al 15 jaar succesvol samen en hun gelauwerde werk is over de hele wereld bij toonaangevende gezelschappen te zien.

  • Golden Mask Award for Best Choreographer in Ballet/Contemporary Dance

Five dancers are the first to arrive on a distant planet on which they intend to settle. Nothing is there yet. What are they going to do? How will they get on? Which values and ideals will form the basis of their community? There is both abundance and scarcity. It is a laboratory of shifting interpersonal relationships and the relationship between people and their environment: a test site. Through the medium of dance and the unspoken communication that connects all bodies, the audience becomes involved in the challenges of the situation in which the dancers find themselves. Israeli Uri Ivgi and Dutchman Johan Greben have been working together successfully for 15 years and their acclaimed work can be seen at leading companies all over the world.

"Het duet van de dansers is klassiek, beheerst, geen vuiltje aan de lucht – tot de muur van zakken opeens langzaam naar ze toe beweegt en uiteindelijk lijkt te imploderen ... Niet alleen is het een prikkelend beeld om het plastic afval van de westerse samenleving als bouwmateriaal te zien voor de muren die we gebruiken om onze welvaart te beschermen, ook stelt het de dansers in staat om eindelijk nieuwe vormen te zoeken ... Het resulteert in een mooie scène waarin de performers in een kluwen tot nieuwe manieren van samenzijn proberen te komen."

Theaterkrant

Het is Ivgi&Greben van harte gegund een plekje in Nederland te veroveren. Op basis van hun lange staat van dienst en deze overtuigende voorstelling verdienen ze dat zeker.

Theaterkrant over ‘We Are In Trouble’ 2018

Ronduit ontroerend is het besluit van We Are In Trouble. … Een rauwe, intense show, waarin de vluchtende mens centraal staat.

Leeuwarder Courant
IVGI&GREBEN De Voorlopers
Geweest