zo 18 oktober 2020 - 14:00 uur

Jeroen de Groot

Beethoven Recital

Geweest Prijzen & locatie
  • € 18,25 Zitplaats
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Klassieke muziek zo 18 oktober 2020 - 14:00 uur

Jeroen de Groot

Beethoven Recital

Angst voor het werk van grote componisten kan de violist Jeroen de Groot niet worden toegedicht. Dat blijkt niet alleen uit zijn eerdere programma’s ‘Bach Stress’, ‘Bach Recital’ en ‘French Connection’, maar ook uit zijn boek ‘Johan Sebastian Bach solo Sonates en Partita’s’, waarin hij vertelt over zijn zoektocht naar de kern van Bachs composities.
Dit keer richt hij zijn kijker op Beethoven die zowel tijdens zijn leven als na zijn dood steeds meer werd beschouwd als de ‘halfgod’ van de klassieke muziek. Mede door Beethovens doofheid kreeg deze de mythische status van een wereldverzakende, slechts voor zijn muziek en de mensheid levende, onaantastbare wereldverbeteraar. De Groot zet in ‘Beethoven Recital’ zijn tanden in de muziek van deze fabelachtige componist, nog steeds een van de allergrootste die de westerse wereld ooit heeft voortgebracht.

 

Lekker ‘s middags naar het theater! Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van alle voorstellingen die overdag plaatsvinden.

Jeroen de Groot Beethoven Recital
Geweest