wo 29 september 2021 - 20:30 uur

Joost Spijkers

Hotel Spijkers

Geweest Prijzen & locatie
  • € 19,75 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Cabaret en kleinkunst wo 29 september 2021 - 20:30 uur

Joost Spijkers

Hotel Spijkers

Hier in Hotel Spijkers hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren.

Poelifinariowinnaar Joost Spijkers in een theatraal concert.

Een man loopt geschrokken en verdwaasd de lobby van een hotel binnen. Zijn kleding druipt van het water en hij zit onder de butsen schrammen. Over zijn arm hangt zijn kleddernatte trouwpak. Hij slaat op de hotelbel en wacht op de nachtportier. Het orkestje in de lobby speelt onverstoorbaar door.
Tijdens het wachten flitst het leven van de man aan hem voorbij. Golven van zoete, pijnlijke en geestige herinneringen volgen elkaar op. Aangejaagd door de muzikanten bezingt de man alle hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Een hartstochtelijke ode aan de levenden én de doden uit zijn geschiedenis.
Hier in dit obscure hotel, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt er samen eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken.

Joost Spijkers won met zijn voorstelling SPIJKERS II de Poelifinario voor de beste voorstelling in de categorie kleinkunst. “De voorstelling staat op eenzame hoogte. Elke noot, elk woord, elke handeling wordt met volle, theatrale overgave gebracht en dat maakt dat SPIJKERS recht in het hart raakt.” Aldus de jury.

  • Cast Joost Spijkers, Arend Niks, Arno Bakker, Andreas Suntrop Stan Mitrovic
  • Regie Titus Tiel Groenestege
  • Tekst Peer Wittenbols, Joost Spijkers
Joost Spijkers Hotel Spijkers
Geweest