do 20 oktober 2022 - 20:30 uur

Judith Koelemeijer – Schrijvers in het Theater

Etty Hillesum, het verhaal van haar leven - Lezing

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 17,50 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Literair do 20 oktober 2022 - 20:30 uur

Judith Koelemeijer – Schrijvers in het Theater

Etty Hillesum, het verhaal van haar leven - Lezing

“Deze sprankelende biografie wekt Etty Hillesum tot leven” – Trouw*****

Judith Koelemeijer debuteerde in 2001 met ‘Het zwijgen van Maria Zachea’. Van deze familiegeschiedenis werden meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom (2008) en het autobiografische Hemelvaart  (2013), werden bestsellers.

Koelemeijer werkte de afgelopen jaren intensief aan de voltooiing van een meesterlijke biografie van Etty Hillesum (1914-1943), gebaseerd op diepgravend onderzoek in binnen- en buitenland. Zij reisde van Westerbork naar Amerika, van Israël naar Polen, interviewde tal van mensen en deed vele verrassende ontdekkingen in archieven en op zolders. Haar onderzoek werpt een nieuw licht op Etty Hillesum, haar Russische moeder, haar jeugd in Deventer, haar studententijd, haar vrienden en liefdes, de oorlogsjaren in Amsterdam en Westerbork, en het einde in Auschwitz.

"Je leest met stijgende bewondering hoe Koelemeijer een overvloed aan historisch materiaal vervlecht tot een buitengewoon vloeiend en beeldend literair verhaal" "Een sprankelende biografie"

Trouw

Deze voorstelling is verplaatst van 13 jan 2022 naar 20 okt 2022. Ticketkopers hebben op 6 jan 2022 bericht ontvangen per mail.

Judith Koelemeijer – Schrijvers in het Theater Etty Hillesum, het verhaal van haar leven - Lezing
Koop tickets