wo 10 mei 2023 - 20:15 uur

Keizer zonder Kleren

De Spelersfederatie i.s.m. De Theatertroep

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 22,00 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Komedie wo 10 mei 2023 - 20:15 uur

Keizer zonder Kleren

De Spelersfederatie i.s.m. De Theatertroep

Komische en satirische voorstelling over de Moraal van onze tijd.

Keizer zonder Kleren is een volwassen versie van het sprookje over de kledingloze keizer en in de geest van Molière, die in 2023 350 jaar dood is. Molière putte sterk uit de Comédia Dell’arte en schotelde zijn publiek archetypes voor die de dwaasheden van het menselijk ras portretteerden. Verwacht extravagante jurken, pruiken, valpartijen, hypocrisie en leugens om bestwil.

We leven in een tijd van omwentelingen, van scherpe tegenstellingen en een verzet van een oude orde tegen nieuwe inzichten en een nieuwe generatie. In onze voorstelling Keizer zonder Kleren, willen we de werking van de stok in het wiel tonen, de kleine gebeurtenis die er uiteindelijk toe leidt dat de heersende macht, die vastgeroest zit in zijn eigen idee over hoe het ‘heurt’ te zijn, van zijn troon valt, door een ogenschijnlijk onschuldige vraag van buitenaf.

In navolging van de hitserie Bridgerton en de kostuumkomedie The Favourite wordt Keizer zonder Kleren een scherp komisch en satirisch kostuumdrama dat lak heeft aan historische feiten.

Keizer zonder Kleren De Spelersfederatie i.s.m. De Theatertroep
Koop tickets