zo 16 oktober 2022 - 13:00 uur

Het Kinderboekenfeest

GIGAGROEN - Auke-Florian Hiemstra, Exotus Serpenti, schrijvers en workshops

Geweest Prijzen & locatie
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten
 • Het Cultuurgebouw locatie
Kinder en familie zo 16 oktober 2022 - 13:00 uur

Het Kinderboekenfeest

GIGAGROEN - Auke-Florian Hiemstra, Exotus Serpenti, schrijvers en workshops

Wij kleuren Gi-Ga-Groen tijdens Het Kinderboekenfeest van dit jaar!

Alles staat in het teken van natuur, duurzaamheid, dieren én lezen! Bioloog Auke-Florian Hiemstra (Naturalis) zal vertellen over zijn nieuwe boek Perronpapegaaien en Krekelcriminelen (Getipt als leukste boek van de kinderboekenweek in het AD) en over hele bijzondere stadsdieren. Wist je dat spreeuwen treinen laten vertrekken, meeuwen boodschappen doen en vissen hun eigen deurbel hebben?

Maar er is nog veel meer te beleven op het Kinderboekenfeest: zo kun je jouw favoriete kinderboekenschrijvers (Kelly van Kempen, Ilona de Lange, Milouska Meulens, Sanne Rooseboom en illustrator Juliette de Wit komen naar Het Cultuurgebouw) ontmoeten, naar Mad Science, laat Exotus Serpenti hele bijzondere reptielen zien en kun je een van de andere te gekke workshops volgen.

Tickets

 • Stap 1: Koop hier je ticket voor het feest. De ticket geeft toegang tot Het Kinderboekenfeest: voorstelling en 1 kinderworkshop, en diverse activiteiten waaronder Mad Science en Exotus Serpenti.
  Stap 2: Kies vervolgens je kinderworkshop uit onderstaande keuzes, door op de ticket-link te klikken. De workshops zijn alleen toegankelijk in combinatie met een ticket voor het Kinderboekenfeest (inclusief voorstelling)

Workshops

Schrijvers:

 • Kelly van KempenMaak je eigen volle maan-kalender! – vanaf 8 jaar  Ticket
  De schrijfster van de magische detectiveserie De Sterrensteen, geeft een knutselworkshop. Samen maken jullie jouw eigen volle maan-kalender. Zo weet jij precies wanneer het volle maan of nieuwe maan is. Wist je dat volle maan de beste tijd is om een feestje te geven? En wist je dat nieuwe maan de beste tijd is om in je dagboek te schrijven over je wensen en dromen? Jullie werken met veel goud, glitter en de leukste sjablonen!
 • Milouska Meulens – Leren interviewen – Vanaf  8 jaar Ticket
  Milouska Meulens, bekend als presentatrice van het Jeugdjournaal en schrijfster van de boeken Elin en Mondi, komt een workshop interviewen geven! Wil je ook een presentator worden of journalist, of ben je gewoon heel nieuwsgierig? Dan wil je deze workshop zeker niet missen!
 • Ilona de LangeGi-ga-geniaal!vanaf 6 jaar Ticket
  Kijk eens door de ogen van een dier. Wat vind je dan van alle fantastische uitvindingen van de mens? Van wespenval tot robotmaaier, wie wordt daar eigenlijk blij van? Gelukkig zijn er ook steeds meer helden die hun uitvind-superkrachten inzetten vóór de natuur. Met Ilona de Jonge, schrijfster van kinderboekenserie Miljonairskind, bedenken we samen eigen gi-ga-geniale uitvindingen om de wereld een stukje mooier te maken! 
 • Sanne RooseboomHet groene Ministerie van Oplossingen – Vanaf 7 jaar  Ticket
  We gaan een groene zaak bedenken die het ministerie van oplossingen kan oplossen. En we gaan ook meteen een oplossing bedenken. Ik ga voorlezen uit het nog te verschijnen deel 5 van Het Ministerie en lees bovendien een stuk van mijn verhaal De Stadskabouter voor, dat in de KBW-bundel Kom mee naar buiten staat en gaat over stadsnatuur.

Workshops Pier K:

 • Gi-ga-groen theater – vanaf 8 jaar – Ticket
  Het thema van deze workshop is Gi Ga Groen. Een oerwoud, gif drankje, of het land van groen? Wat kan jij er allemaal bij bedenken? Aan de hand van improvisatie spelen jullie onder begeleiding van jullie theaterdocent jullie eigen toneelstuk.
 • Weef je groen – vanaf 7 jaar – Ticket
  Weef met glitterstof, groene spijkerstof, dunne en dikke stof alles tot je eigen lap. Dit doen we op een echt weefraam!
 • Groene klei monsters  – vanaf 6 jaar – Ticket
  Kom groene monsters maken. Eng? Helemaal niet! Monsters kunnen ook grappig, schattig of mooi zijn. Jij bepaalt zelf hoe jouw monster er uit ziet en de docent helpt je.
 • Zeefdruk  – vanaf 8 jaar – Ticket
  Kom zeefdrukken en maak je eigen gi-ga-groene kunstwerk! Met een echt zeefdrukraam maak je je eigen afdruk die je vervolgens met stiften helemaal afmaakt. Zo brengen we de mooiste bloemen tot leven.
 • Gi-Ga- Groen Dans –  vanaf 7 jaar  Ticket
  Kom je lekker dansen met dansjuf Shaneequa? Samen werken we aan een choreografie op een liedje van kinderen voor kinderen.

Programma:

 • 12:30 deuren open
 • 13:00-13:30 gezamenlijke opening van het feest in de Kleine Zaal (De Meerse)
 • 13:45-14:45 workshops op diverse locaties in Het Cultuurgebouw
 • 14:45-15:45 signeren schrijvers, diverse activiteiten in passage
 • 15:45 zaal open
 • 16:00 start voorstelling Auke-Florian Hiemstra
 • 17:00 einde feest
Het Kinderboekenfeest GIGAGROEN - Auke-Florian Hiemstra, Exotus Serpenti, schrijvers en workshops
Geweest