zo 17 oktober 2021 - 13:30 uur

Kinderboekenfeest

Bibi Dumon Tak, Niki Smit, Jozua Douglas e.a. & Het mysterie van de grote mensen

Geweest Prijzen & locatie
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten
 • De Meerse Kleine Zaal locatie
Kinder en familie zo 17 oktober 2021 - 13:30 uur

Kinderboekenfeest

Bibi Dumon Tak, Niki Smit, Jozua Douglas e.a. & Het mysterie van de grote mensen

Het is Kinderboekenfeest in Het Cultuurgebouw!

Als afsluiting van de Kinderboekenweek vieren we in Het Cultuurgebouw het Kinderboekenfeest. Hier staat net als in de voorbereidende activiteiten op de scholen, het thema ‘Worden wat je wil’ centraal. De hele middag zijn er tal van activiteiten in het Cultuurgebouw. Kinderen kunnen de schrijvers die ze via het Kinderboekenweek Journaal online in de klas of op het Youtube-kanaal van de Bibliotheek H’meer hebben gezien, nu live ontmoeten. De schrijvers geven workshops over het thema ‘Worden wat je wil’. Ook zijn er workshops binnen dit thema bij Pier K te bezoeken.

Aanvang: 13:15 uur

13.30 uur: Start 90 min. workshops
14:00 uur: Start 60 min workshops
15.00-15.45 uur: Boekverkoop  en activiteiten
15.45 uur: Aanvang programma Kleine Zaal

 • Schrijvers op het podium
 • Voorstelling Mysterie van de Grote Mensen

17:00: Einde

*Een ticket geeft toegang tot Het Kinderboekenfeest: voorstelling en 1 kinderworkshop, activiteiten. (zonder voorstelling geen toegang tot de workshop)*

Workshops

 • Bibi Dumon Tak | Kom mee met de Dierenambulance: Neem zelf een kijkje in een echte dierenambulance! Schrijfster Bibi Dumon Tak vertelt je alles over haar werk als vrijwilligster bij de Dierenambulance en natuurlijk over haar boeken. (8+)
 • Gerard van Gemert | Van profvoetballer tot schrijver
  In een interactief programma neemt Gerard van Gemert je mee naar zijn jeugd toen hij ervan droomde om profvoetballer te worden. Je gaat zelf actief aan de slag en…je kan je eigen voetbalkunsten laten zien! (7+)
 • Jozua Douglas | Hoe word je een superdetective?
  In deze workshop vertelt Jozua je hoe zijn nieuwste boek bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. tot stand kwam. Daarnaast leert hij je wat je moet weten als je zelf een superdetective zou willen worden! (7+)
 • Niki Smit  | 100% Coco Tokyo kimono ontwerpen
  Hello Tokyo! Niki vertelt je alles over haar 100%-boeken, de 100% Coco-films, de kledingstijl van Coco en over haar laatste boek 100% Coco Tokyo. Je gaat zelf, net zoals Coco, een kawaii kimono op papier ontwerpen. (8+)
 • TAPE IT  | Spelen met de letters van je droomberoep
  Wat wil je graag worden? POPSTER? Met gekleurd tape plak je de letters van het beroep dat je graag wilt worden op een gekleurd papier.  Denk eens aan het woord POPSTER. Met de P’s kun je een oren maken. Met de T een neus? Met de vorm van de letter O kun je ogen maken. Zo maak je bijvoorbeeld een gezicht van letters. (6-9 jaar)
 • RI-RA- REBUS | Beroepenrebus
  Hou je van puzzelen of van raadsels? In deze workshop mag je al je creativiteit gebruiken voor het maken van je eigen rebus. Een rebus is een puzzeltje met plaatjes. Maak een rebus van het beroep dat je graag wilt worden. (8-11 jaar)

 • Theaterworkshop | Dromen- durven-doen

  De juffrouw uit jullie klas neemt jullie mee op schoolreisje maar niet zo maar een schoolreisje. Jullie gaan die dag met een vliegtuig op weg naar… Onderweg vallen jullie in slaap. Als jullie wakker worden zijn we zijn 20 jaar verder in de tijd. Wie ben jij geworden ? Die ene beroemde popster of misschien wel astronaut? (7-10)

 • Mathilda | Musical dans workshop

  Kennen jullie het verhaal van Mathilda een buitengewoon meisje die dol is op lezen? Mathilda zit vol fantasie en houdt vast aan haar dromen ondanks de obstakels die ze tegen komt. In deze musicaldans workshop gaan we dansen op een nummer uit de musical Mathilda (8-10 jaar)

We sluiten het Kinderboekenfeest af met de grappige theatervoorstelling: Het Mysterie van de Grote Mensen, een spetterende show over het vreemde leven van volwassenen.

De één verzamelt voetbalplaatjes, de ander schelpen. Maar Jo (7) heeft een andere fascinatie: hij verzamelt volwassenen en stopt ze in een schoenendoos. Dag en nacht bespiedt Jo door de gaatjes van zijn schoenendoos de volwassenen. Maar Jo’s Grote Mensen zijn bepaald geen makkelijke huisdieren. Jo hoeft maar éven niet op te letten en dan ontsnapt er een volwassene uit de schoenendoos. Door ze te begluren probeert hij al hun geheimen te ontrafelen. Wat doen je ouders als jij slaapt? Waar blijven overblijfmoeders na het overblijven? En wat is de functie van ‘de snor’? Lukt het Jo de Grote Mensen in toom te houden? En wil hij zelf eigenlijk wel volwassen worden? Je ziet het in Het Mysterie van de Grote Mensen.

“Ga deze voorstelling zien, hij is geweldig”, aldus Paulien Cornelisse.

 • Dakzonderhuis is een uitdagend, genre-overstijgend theatercollectief waar jong en oud centraal staan. Het gezelschap bestaat uit Sara de Monchy, Jelle Hoekstra en Machiel Rodenburg. Met een filosofische inslag dagen zij hun publiek uit na te denken over wat het betekent om op te groeien en jong te blijven.
Het Mysterie van de Grote Mensen
Kinderboekenfeest Bibi Dumon Tak, Niki Smit, Jozua Douglas e.a. & Het mysterie van de grote mensen
Geweest