do 10 februari 2022 - 19:30 uur

Lebbis

De Ziel

Geweest Prijzen & locatie
  • € 21,50 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Cabaret en kleinkunst do 10 februari 2022 - 19:30 uur

Lebbis

De Ziel

De voorstelling op 10 febr is vanwege het teveel aantal bezoekers, gesplitst in 10 én 12 februari 2022. Ticketkopers hebben op 28 jan 2022 bericht van ons ontvangen per mail op welke datum zij zijn ingedeeld.
Let op: aanvangstijd is gewijzigd naar 19:30 uur (i.p.v. 20:15 uur).


Het derde deel uit de trilogie De Bovengrens.

Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Ik vind het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vind ik logisch. Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald.

Ik snap wel waarom.

Toch wil ik het met u hebben over de ziel, wat dat ook is.

Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.

Dus dat ga ik met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat bent u van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in.

Dus welkom in mijn attractie. Lebbis speelt De Ziel.

“Als geen ander kan Lebbis hypocrisie en leugenachtigheid op de korrel nemen en onverbloemde irritaties in een overtuigende en slimme formulering gieten. Het zijn vermakelijke en onderhoudende verhalen waarmee hij zijn publiek in de greep houdt.”

NRC

“Lebbis toont zich in nieuwe show een meester van de omdraaiing.”

Het Parool
Lebbis De Ziel
Geweest