wo 30 maart 2022 - 20:30 uur

Leoni Jansen, Izaline Calister

De eeuw van Harry Belafonte

Geweest Prijzen & locatie
  • € 24,75 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Theaterconcert wo 30 maart 2022 - 20:30 uur

Leoni Jansen, Izaline Calister

De eeuw van Harry Belafonte

Deze voorstelling is verplaatst van 26 jan 2022 naar 30 maart 2022. Ticketkopers hebben op 25 jan 2022 bericht van ons ontvangen.


Harry Belafonte is 93. Het is ongelooflijk wat in zijn leven, in zijn eeuw allemaal is veranderd. Je hoort een muzikaal eerbetoon aan deze veelzijdige, betrokken man in De eeuw van Harry Belafonte.

Bijna iedereen kent Harry Belafonte als de knappe zanger die aanstekelijke nummers als Island in the SunMatilda en Day-O in ons geheugen wist te griffen.

Maar deze charismatische man is meer: tot op de dag van vandaag spreekt hij zich ferm en met humor uit over politieke misstanden en ongelijkheid. Zonder aanzien des persoons: Martin Luther King was zijn vriend, maar Condoleezza Rice en Colin Powell noemde hij ‘de huisslaven van Bush’.

Hij organiseerde én financierde demonstraties voor de Burgerrechtenbeweging, speelde in de eerste film waarin een zwarte man een relatie met een blanke vrouw had en werd ambassadeur van UNICEF. Na Trumps inauguratie liep hij mee in de Women’s March.

  • Leoni Jansen: zang, gitaren, bas
  • Izaline Calister: zang, percussie
  • Thijs Borsten: piano, zang
  • Roël Calister: percussie, zang
Leoni Jansen, Izaline Calister De eeuw van Harry Belafonte
Geweest