za 24 september 2022 - 20:30 uur

Loes Luca

Uit Het Hoofd

Geweest Prijzen & locatie
  • € 22,00 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel za 24 september 2022 - 20:30 uur

Loes Luca

Uit Het Hoofd

Uit Het Hoofd is een vertelling over een vader met een geheim, een moeder die rust wil en een dochter die wil leven. Ze wonen in het naoorlogse Rotterdam bij opoe, die van makreel houdt en haar handen afveegt aan de gordijnen.

Het meisje zingt een zelf gemaakt liedje. De tekst is: ‘Het is helemaal niet erg, het is allemaal helemaal niet erg’. Het wordt haar mantra.

In Uit Het Hoofd kijkt een actrice op het einde van haar carrière terug op haar leven. Omdat ze niet helemaal meer is, wat ze is geweest, stuurt de producent een jonge actrice mee op tournee om haar, mevrouw Loes, door de voorstelling heen te slepen.

Uit Het Hoofd is een verhaal dat op die plek in het hoofd van de actrice zit, waar de leugen, de verbeelding, de herinnering en de werkelijkheid met elkaar onderhandelen om het leven dragelijk te maken.

  • Tekst: Maria Goos

De pers over:
“Loes Luca vertelt in Uit het hoofd haar levensverhaal, in een sprankelende theatrale vorm…Loes Luca en Kaatje Kooij laveren soepel door Luca’s leven…een ingenieuze tekst…” – de Volkskrant****

‘Loes Luca op haar best…In Uit Het Hoofd laat ze al dat talent zien, waardoor ze de afgelopen vijftig jaar zo bekend en geliefd geworden is…[over Maria Goos] kleine juweeltjes…stuk voor stuk ontroerende portretjes die zowel schrijnen als doen glimlachen. Ze is er weer en daar mogen we blij mee zijn.’ – HMC-Dagbladen:

“Schrijver Maria Goos laat Loes Luca in helder-komische dialogen inzoomen op haar jeugd en de band met haar ouders…mooie beschrijvingen…de actrices hebben een fijne chemie.” – NRC

“Goos schrijft rake dialogen in sappig Rotterdams en Luca is een rasverteller. Oortje is een mooie rol van Kaatje Kooij…” – Theaterkrant

"Loes Luca op haar best"

Noordhollands Dagblad

"sprankelende theatrale vorm…ingenieuze tekst van Maria Goos"

de Volkskrant
  • Cast Loes Luca en Kaatje Kooij
  • Regie Aat Ceelen
  • Tekst Maria Goos
Loes Luca Uit Het Hoofd
Geweest