vr 22 april 2022 - 20:15 uur

Mamma Medea

Theatergroep Suburbia

Geweest Prijzen & locatie
  • € 25,00 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Toneel vr 22 april 2022 - 20:15 uur

Mamma Medea

Theatergroep Suburbia

Een allesvernietigende liefde

Het hartverscheurende verhaal van koningsdochter en liefhebbende moeder Medea blijft altijd actueel. In 2001 schreef Tom Lanoye Mamma Medea; een volstrekt eigen versie van de Griekse tragedie. Regisseur Olivier Diepenhorst ensceneert Mamma Medea nu opnieuw. De talentvolle actrice Charlie Chan Dagelet speelt Medea.

Het verhaal van Medea kent een onvermijdelijke en afschuwelijke ontknoping die iedereen kent. Maar hoe is zij tot die daad gekomen?

Medea verraadt haar familie en laat haar warme vaderland achter voor haar grote liefde Jason. In het kille, Noordelijke Korinthe wordt zij echter niet geaccepteerd en voelt ze zich een outcast. Na de geboorte van hun kinderen is hun geluk van korte duur. De liefde van Jason droogt op en hij verlaat haar voor een ander. Medea ziet geen andere uitweg meer en verbindt de ultieme consequentie aan Jasons verraad.

Mamma Medea is een kleurrijk stuk, geschreven in een prachtige en speelse taal en gaat over zoveel meer dan die ene daad. Mamma Medea is ook het verhaal van een grote liefde die stukloopt op onoverbrugbare grenzen. Over hoe uitsluiting en verraad een storm ontketenen die zijn weerga niet kent. Olivier Diepenhorst brengt in zijn kenmerkende energieke en warmbloedige regiestijl de verschillende personages tot leven. Zo komt de Medea in onszelf gevaarlijk dichtbij.

Over de cast:

  •  De talentvolle en veelzijdige actrice Charlie Chan Dagelet speelt Medea. Charlie speelde bij ITA en was recent te zien in Othello van Het Nationale Theater en LAURA H van Toneelgroep Oostpool. Charlie is bekend van onder meer de speelfilms Loft en Penoza en de televisieserie Mocro Maffia.
  • Acteur Stefan Rokebrand (Celblok H, Van God los, musicals Soldaat van Oranje, Chez Brood en volgend jaar ook te zien in The Sound of Music) speelt Jason.

 

"Charlie Chan Dagelet is groots en adembenemend-indrukwekkend."

Theaterkrant

"Bloedstollende fenomenale vertolking van Charlie Chan Dagelet, die je doet opveren van je stoel."

Telegraaf
Mamma Medea Theatergroep Suburbia
Geweest