za 14 maart 2020 - 20:15 uur

Marc de Hond

Voortschrijdend inzicht

Geweest Prijzen & locatie
  • € 19,00 Prijs
  • € 16,50 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Cabaret en kleinkunst za 14 maart 2020 - 20:15 uur

Marc de Hond

Voortschrijdend inzicht

Note De Meerse 10 maart: Presentator en theatermaker Marc de Hond roept theaterbezoekers die een kaartje voor zijn voorstelling hebben gekocht en zich niet lekker voelen, op om thuis te blijven. Nu het coronavirus zich steeds meer over Nederland verspreidt, neemt hij deze beslissing uit zelfbescherming. Bij De Hond werd vorig jaar blaaskanker geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen. Inmiddels gaat het beter met hem, maar hij valt door zijn medische achtergrond nu wel onder de risicogroep. Lees hier het volledige persbericht. 

Note De Meerse 21 januari 2020: voorstelling is gewijzigd. Kaartkopers zijn op 21 januari middels een mail op de hoogte gesteld:

Zoals u wellicht al heeft vernomen, is zijn voorstelling omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject. Iedere avond wordt De Hond geïnterviewd door een andere presentator en zullen bekenden van De Hond te gast zijn om samen met hem herinneringen op te halen. Op 14 maart in Het Oude Raadhuis is dit niemand minder dan Eric Corton. De voorstelling begint met een optreden van De Hond met een conference over het afgelopen jaar, daarna volgt een gesprek met Eric Corton waarin een specifieke fase of gebeurtenis uit zijn leven centraal staat. De Hond wordt gedurende de voorstelling verrast door diverse familieleden, vrienden en collega’s.

 

 

 

 

Bij De Hond werd dit jaar blaaskanker geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen.
De Hond: “Inmiddels gaat het beter met mij, maar ieder kwartaal, wanneer ik gecontroleerd word, hangt het zwaard van Damocles boven mijn hoofd: is alles nog steeds rustig en zal ik mijn zoon James en dochter Livia zien opgroeien? Mijn vorm van blaaskanker heeft helaas slechte overlevingskansen, slechts 35% van de patiënten is na vijf jaar nog in leven.” De Hond verloor zelf zijn moeder aan kanker toen hij 3 jaar was. “Het enige dat ik van haar heb, zijn wat foto’s en een cassettebandje dat ze voor mij heeft ingesproken, waaraan ik veel waarde hecht. Nu ik zelf ziek ben, wil ik iets soortgelijks maken voor Livia en James; je weet immers niet wat het leven voor je in petto heeft. Uiteraard wil ik heel erg oud worden, maar mocht mijn ziekte dat in de weg staan, wil ik dat Livia en James, als ze daar ooit behoefte aan hebben, alles over mij te weten kunnen komen. Daarom heb ik de beste en leukste interviewers van Nederland benaderd om mij stevig aan de tand te voelen in het theater. Alle 29 voorstellingen worden gefilmd zodat mijn kinderen mij later kunnen bingewatchen.”

Tot zaterdag 14 maart!

 

Marc de Hond Voortschrijdend inzicht
Geweest