wo 15 maart 2023 - 20:30 uur

Margot Dijkgraaf – Schrijvers in het theater

Ik ben alles - Boekenweek 2023

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 17,75 Prijs
  • € 17,75 CJP
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • Het Oude Raadhuis locatie
Literair wo 15 maart 2023 - 20:30 uur

Margot Dijkgraaf – Schrijvers in het theater

Ik ben alles - Boekenweek 2023

‘Wie ben ik? ‘is van oudsher de vraag die in de literatuur wordt gesteld. Het boekenweekthema geeft een mogelijk antwoord: ‘ik ben alles’. Het is een hedendaagse variant op ‘Ik is een ander’.

Vanavond laat Margot Dijkgraaf zien hoe Franse schrijfsters en Nederlandse auteurs die vraag hebben beantwoord: hoe ziet Leïla Slimani zichzelf, hoe keken Colette of Germaine de Staël naar hun eigen persoon? Werd Adriaan van Dis iemand anders toen hij in Parijs woonde? En hoe zat dat met Remco Campert of Cees Nooteboom? Zelf onderzocht Margot Dijkgraaf, in de coronaperiode, waar haar eigen literaire genen vandaan kwamen en schreef er een boek over. Over die zoektochten schreef zij  onder andere in Rebelse schrijfsters in de Franse letteren, in Met Parijse pen en In de voetsporen van mijn grootvader.

Margot Dijkgraaf is schrijfster, literatuurcriticus (nrc), ‘ambassadeur’ van de Franse letteren in Nederland en vice versa, interviewer, moderator en curator van literaire campagnes, in binnen- en buitenland. In 2021 kreeg ze de Gouden Ganzenveer. Zie www.margotdijkgraaf.nl

 

Margot Dijkgraaf – Schrijvers in het theater Ik ben alles - Boekenweek 2023
Koop tickets