wo 28 september 2022 - 20:30 uur

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot

Seksklimaat

Geweest Prijzen & locatie
  • € 22,50 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel wo 28 september 2022 - 20:30 uur

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot

Seksklimaat

Als jij met twee van je beste vrienden honderd keer zou ontbijten, wat worden dan terugkerende onderwerpen? Waarvan gaan jullie met de servetten wapperen? Waarvan gaan jullie op tafel slaan? Waarvan worden jullie stil?

Wij hadden het over de klimaatcrisis. Soms te lang, vonden er twee van de drie. En dat irriteerde de derde. ‘Ik ben zo moe van alles. Ik zou zo graag een paar weken naar Thailand gaan.’ ‘Ga.’ ‘Ga? Ik heb uitgerekend dat ik in twintig jaar een slordige 350.000 kilometer heb gevlogen. Daarmee heb ik 90.000 kilo CO2 uitgestoten. ‘Hou dan op met reclames inspreken. Dan heb je veel minder geld en ga je lekker in de Tesla naar Vlieland.  Opgelost. ‘

En we hadden het over seks. Een veel leuker en minder gecompliceerd onderwerp, dachten we tot twee van de drie zeiden dat de derde er te gecompliceerd over deed. En dat irriteerde de derde.
‘Seks heelt!’
‘Vast wel. Maar wie! Seks zonder intimiteit is voor mij een hele treurige aangelegenheid.’ ‘Zo moet je er niet in staan. Ik heb ook moeten leren om me over mijn kwetsbaarheid heen te tillen. Om niet meer bang te zijn om een blauwtje te lopen.’ ‘Hoe doe je dat?’

We zijn nog steeds vrienden, al escaleerde het bij ons af en toe gevaarlijk. Nieuwsgierige vragen werden opeens niet meer beantwoord, grappen werden verwijten, maar we vroegen door tot het ongemakkelijk werd; en daarna stelden we ook die laatste, confronterende vragen. ‘Zit je mij nou de maat te nemen?’

Lief publiek,

Kom je kijken naar SeksKlimaat?

Dan hebben wij, Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot, een verzoek aan je.
Het decor van onze voorstelling bestaat uit wat we vinden en krijgen. Dus nu aan jou de vraag: wil je iets meebrengen voor in ons decor? Het mag alles zijn, maar liever geen tassen met kleding. Als we te veel hebben, dan brengen we de spullen naar de kringloop. Dus wat je ons geeft, dat zie je niet meer terug.

Heel erg veel dank en welkom bij SeksKlimaat. 

Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot

  • Maria Goos schreef veelbekroonde en populaire tv-series, theaterstukken en speelfilmscenario’s zoals Pleidooi, Oud Geld, Cloaca, Leef! en De geschiedenis van de familie Avenier.
  • Michiel de Jong acteerde in speelfilms en tv-series zoals Zwartboek, Julia’s Tango, Het glazen huis en De erfenis.
  • Sieger Sloot was te zien in speelfilms en tv-programma’s zoals Stanley H., Riphagen, Hartenstraat, Wat als?, Floor Faber en John Adams (HBO).

Deze voorstelling is verplaats van 15 april 2020 en is verplaatst naar 10 juni 2021. Ticketkopers hebben op 6 juli 2020 per ontvangen per mail.
Deze voorstelling is verplaatst van 10 juni 2021 naar 28 sep 2022. Ticketkopers hebben op 26 april 2021 bericht ontvangen per mail. 

  • Regie Maria Goos (tekst & idee)
Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot Seksklimaat
Geweest