za 27 november 2021 - 20:00 uur

Meer Jazz

Peter Beets & The Henk Meutgeert New Jazz Orchestra & Special guest Marjorie Barnes

Geweest Prijzen & locatie
  • € 10,00 Prijs
Exclusief maximaal € 2,- transactiekosten
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Onze Culturele gasten za 27 november 2021 - 20:00 uur

Meer Jazz

Peter Beets & The Henk Meutgeert New Jazz Orchestra & Special guest Marjorie Barnes

Meer Jazz Trakteert!

Peter en Henk in 2010 al samen onderscheiden met een Edison voor hun werk met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Nu staan ze samen aan het roer van Beets Meutgeert Jazz Orchestra. Met Meutgeert als bandleider en Beets op de vleugel. De heren bekronen hun jarenlange vruchtbare samenwerking met een platform voor een nieuwe generatie jazzmusici.

Onder de ervaren leiding van Beets en Meutgeert staat deze 18 personen sterke bigband garant voor verrassend solo- en samenspel, muzikaal avontuur en gezonde, maar vlijmscherpe swing. Bij elk concert staat een ander thema centraal, waar eigentijdse bewerkingen van worden gemaakt en door de veelbelovende musici een eigenzinnige draai aan wordt gegeven.

Speciale gast is de uit Amerika afkomstige Marjorie Barnes. Marjorie Barnes kwam in 1975 voor het eerst in Nederland met de succesvolle groep The Fifth Dimension. De band, die een wereldhit scoorde met Aquarius/ let the sunshine in, verzorgde het voorprogramma voor Frank Sinatra in het Concertgebouw in Amsterdam. In 1980 kwam ze terug naar Nederland als Broadway-ster in de musical Bubbling Brown Sugar. In 1981 trouwde ze met danser Ricardo Sibelo. Haar huwelijk was de reden om in Nederland te blijven. Drie jaar later begon ze haar carriere als zangdocente. Eerst aan het Hilversums conservatorium, later aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

20:00 uur – 20:50 uur: set 1
Pauze
21:20 uur – 22:00 uur: set 2

Meer Jazz Peter Beets & The Henk Meutgeert New Jazz Orchestra & Special guest Marjorie Barnes
Geweest