vr 2 december 2022 - 20:30 uur

Minoux

POW WOW

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 21,00 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Kleine Zaal locatie
Toneel vr 2 december 2022 - 20:30 uur

Minoux

POW WOW

MINOUX organiseert een humoristische stamvergadering waarin de zorg voor onze ouders centraal staat.

Er komt een dag, dan krommen zij hun rug, vertragen zij hun pas en vernauwt hun wereld.
Dan draaien de zorgrollen om; epileer je kin of neusgaten, ontwar je de administratie of breng je de soep. Dan bel je elke dag even of juist liever nooit. Je vliegt en draaft of laat de zorg met een (on)gerust hart over aan een toegewijde professional.

Theatermaker Minou Bosua nodigt je uit om mee te praten en te dansen in een feestelijke ontmoeting tussen ouders en kinderen met verschillende culturele achtergronden. De dansende stamvergadering bevraagt hoe wij zorgen voor onze vaders en moeders, vanuit verschillende vertuigingen en tradities.
Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren? Door letterlijk met elkaar mee te bewegen creëert MINOUX een opening tot een nieuw gedeelde zingeving, waarin het beste uit verschillende werelden samen wordt gebracht.

Minou Bosua leidt de ontmoeting, als bruisend middelpunt in een feest van herkenning en ongemak.

POW WOW is een samenwerking met moeders en dochters Zouhr, Ilham, Hajat, Nezija, Kabora, Alea, Mary, Narine, Carolyn, Stella, Jane, Marina, Parwin, Kolha, Shivana, Bouchra, Kalthoum en natuurlijk moeder Jopie. In Amsterdam wordt o.a. samengewerkt met Het Odensehuis en Wijknetwerken Amsterdam.

Artistiek team MINOUX: Minou Bosua, Mijke de Jong, Ireen Kurvers, Bas Kosters

“Soms kun je niet alles uitspreken en oplossen. Het enige wat er dan op zit, is je voegen in de dans van het leven. Als je elkaars handen maar blijft vasthouden.’ – Marijn van der Jagt over Moeder mag niet dood / Groene Amsterdammer, 2019

Leer me de dans van je moeder

"Een ontroerende ode aan alle moedertjes"

Theaterkrant
Minoux POW WOW
Koop tickets