vr 3 december 2021 - 15:00 uur

Nicole Beutler Projects

8: Metamorphosis

Geweest Prijzen & locatie

  • De Meerse Grote Zaal locatie
Dans vr 3 december 2021 - 15:00 uur

Nicole Beutler Projects

8: Metamorphosis

Voorstelling is verplaatst van woensdag 1 dec 2021 naar vrijdag 3 december 2021 om 15:00 uur. Ticketkopers hebben bericht ontvangen met het verzoek zsm te reageren of je in de gelegenheid bent om te komen (via info@demeerse.nl of 023 5563707). We hebben beperkt aantal stoelen (50 stoelen; vol = vol). Dank voor de medewerking.


  • 8: METAMORPHOSIS is de winnaar van de VSCD Mime prijs 2020/2021
  • Genomineerd voor  een Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie 2020 & 2021

8: METAMORPHOSIS is een unieke combinatie van dans, zang, lichtkunst en theatertechniek. Je ziet de theaterzaal zoals je die nog nooit eerder zag. Acht mannen, strak in pak, lopen in de pas en doen precies wat er van hen verwacht wordt. Ze zijn gevangen in het ijzige ritme van Henry Purcells ‘The Cold Song’ maar de hete adem van verandering hijgt in hun nek. Net als in de tekeningen van MC Escher zien we hoe transformatie stap voor stap gebeurt.
Tegen de achtergrond van de mondiale klimaatverandering is 8: METAMORPHOSIS een uitnodiging om vastgevroren structuren te laten smelten. Is er een nieuwe manier van ‘manzijn’ mogelijk? Is dit het einde van het patriarichaat? Met een getalenteerde cast van acht mannelijke dansers en zangers én de virtuoze jazzdrummer Frank Rosaly.

  • Speciaal voor deze voorstelling is er een tribune gebouwd op het toneel. Het publiek zit dus niet in de zaal.
  • In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopisch licht

“Imponerende dansopera over de patriarchale structuur die van geen wijken wil weten.”

de Volkskrant

“De acteurs zijn fantastisch. De bewegingen in volkomen synergie, de zang hemels, de intentie overtuigend. Het is allemaal weergaloos. Met als hoogtepunt het moment dat de toeschouwers op het podium de zaal in kunnen kijken. Echt een van de allermooiste toneelbeelden ooit. De tranen springen spontaan in je ogen. Grandioos.”

Musicalnieuws
Nicole Beutler Projects 8: Metamorphosis
Geweest