vr 21 oktober 2022 - 20:15 uur

Nicole Beutler Projects, Consensus Vocalis & O

GINKO

Koop tickets Prijzen & locatie
  • € 23,00 Prijs
Exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten, inclusief drankje.
  • De Meerse Grote Zaal locatie
Dans vr 21 oktober 2022 - 20:15 uur

Nicole Beutler Projects, Consensus Vocalis & O

GINKO

Wat, als werkelijk alles ten onder gaat.
Als de mens verzuipt in zijn eigen vuilnis.
Als de aarde haar plek terug opeist.

Na het succes van de gelauwerde dansopera 8: METAMORPHOSIS komt choreografe en beeldend theatermaker Nicole Beutler opnieuw met een unieke totaalervaring.

In GINKGO nemen  vijf dansers, één thereminist en het koor van Consensus Vocalis afscheid van de wereld zoals we die kennen. In een muzikaal filmisch landschap, gecomponeerd door Gary Shepherd, leent het koor zijn lichaam en stem aan ons verdriet.

GINKGO is een beeldende dansopera waarin weemoedige muziekstukken zoals ‘Lacrimosa’ uit het requiem van Mozart en ‘Le Cygne’ van Camille Saint-Saëns aan een vergaan verleden herinneren. De handen van Dorit Chrysler beroeren onzichtbare snaren waarmee ze ons naar de ondergang van de mens leidt. Een laatste extatische dans op en in de vuilnishopen van de beschaving. Passioneel, geëngageerd en woedend vecht de mensheid voor haar voortbestaan.

  • Deze voorstelling is het eerste deel van de trilogie RITUALS OF TRANSFORMATION (towards a new humanity) waarin Beutler en haar team op zoek gaan naar een nieuwe balans tussen mens, plant, dier, fungus en AI.

"REVOLUTIONAIRE ENERGIE OP EEN BERG AFVAL"

Theaterkrant
Nicole Beutler Projects, Consensus Vocalis & O GINKO
Koop tickets